iTunes Instant: sneller in iTunes zoeken naar muziek en podcasts

iTunes Instant is een nieuwe dienst om sneller in iTunes te zoeken naar muziek en podcasts. Net als bij Google Instant krijg je bij het invullen van een paar letters meteen resultaten in beeld.

itunes instantEen 15-jarige ontwikkelaar met de naam Stephen Ou heeft een dienst gemaakt waarmee je sneller in iTunes kunt zoeken. De naam is (uiteraard) iTunes Instant, geïnspireerd door de pas gelanceerde dienst Google Instant. Volgens de maker is het zoeken in iTunes extreem langzaam. Ou bouwde een dienst op basis van Apple’s Search API in minder dan drie uur. De tijdsinvestering zal de scholier snel terugverdienen, want hij verdient 5% commissie op elk verkocht muzieknummer. iTunes Instant is een zoekmachine voor iTunes: je vult een paar letters in en krijgt realtime resultaten op het scherm.

iPhone-apps kun je er niet mee vinden, maar wel audio- en videopodcasts. Volgens de bedenker leidt Google de ‘instantization’ van het web. Realtime zoekresultaten in beeld zal volgens hem een hot item in de technologie-scene worden. Maar laten we wel wezen: is alle ophef rond Instant nu omdat Google ermee begint of omdat het echt iets nieuws is?

Zelf proberen kan via: iTunes Instant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2010, 21:30
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen google, instant, itunes, realtime

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.