‘HDR-functies in iOS 4.1 dankzij Apple’s overname van Imsense’

De HDR-functie in iOS 4.1 zou zijn ontstaan door Apple's overname van Imsense, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in foto-algoritmen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imsense-voorbeeldSinds Apple iOS 4.1 heeft aangekondigd wordt er veel gepraat over HDR-fotografie. Mensen die er nog nooit van gehoord hadden zijn opeens helemaal ‘om’. De nieuwe HDR-functie zou iets te maken kunnen hebben met een recente overname door Apple. Het Britse bedrijf Imsense, ontwikkelaar van softwarealgoritmes voor Dynamic Range Correction, werd onlangs door een onbekende partij gekocht.

Het bedrijf werd in juli 2010 overgenomen, waarna alle sporen van Imsense op internet verdwenen, inclusief het Twitter- en Facebook-account. Er is nog wel een Flickr-account met een aantal foto’s waarop je het verschil kunt zien tussen een originele foto en een foto waarop de eye-fidelity DRC-technologie is toegepast. Maar er zijn nog meer aanwijzingen: de iPhone-applicatie Imphoto is verdwenen uit de App Store. En Director of Engineering Alexis Gatt verliet het bedrijf in juli 2010 om vervolgens op te duiken als senior engineer bij Apple. Drie Apple-medewerkers zijn sinds juli benoemd als directeur van Imsense, zo blijkt uit een overheidsregistratie van 6 september.

imsenseImsense is ontstaan als spin-off van de universiteit van East Angly Anglia. De softwarealgoritmes die ze ontwikkelden waren bedoeld voor standaard- en HDR-foto’s, waarbij onder- en overbelichte gedeeltes van een foto meer details krijgen. De technologie ‘eye-fidelity’ kan door Apple zijn gebruikt om de uiteindelijke foto’s een wat realistischer uiterlijk te geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2010, 1:07
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple, hdr, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.