iOS 8 uitgelicht: verbeteringen in Mail-app

Mail krijgt in iOS 8 verschillende verbeteringen. In deze aflevering van iOS 8 uitgelicht nemen we de verbeteringen uitgebreid met je door.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

mail-feature
Apple gaat in iOS 8 de Mail-app verder verbeteren. Zoals wel bij meer nieuwe functies van iOS 8 het geval is, heeft het bedrijf ook hier goed gekeken naar de concurrentie en naar andere mail-apps die al in de App Store worden aangeboden. Zo kun je vanaf iOS 8 eenvoudiger meerdere acties op e-mailberichten uitvoeren, snel afspraken toevoegen en kun je een mail tijdelijk minimaliseren. In deze iOS 8 uitgelicht kijken we uitgebreid naar de verbeteringen in de Mail-applicatie.

Je e-mail beheren met meer veegbewegingen

Sinds iOS 7 laat Apple je in de Mail-app over e-mailberichten vegen om sneller bepaalde acties te kunnen uitvoeren. Door van rechts naar links te vegen kun je sneller mailtjes verwijderen/archiveren en andere opties gebruiken. Een functie die we al veel langer kennen van allerlei alternatieve Mail-applicaties en die werd aangejaagd door de komst van Mailbox. In iOS 8 breidt Apple de functionaliteit verder uit. Met een veeg van rechts naar links kun je voortaan ook mailtjes markeren (flaggen) voor later, en met een snelle veegbeweging zelfs meteen verwijderen. Ook nieuw is de veeg van links naar rechts. Hiermee kun je nog sneller mailtjes als ongelezen of gelezen markeren.

Snel afspraken toevoegen

De Mail-app in iOS 8 is in staat om nog beter datums te herkennen in de mailtjes die je ontvangt. In iOS 7 kon je al handmatig afspraken toevoegen, maar in iOS 8 heeft Apple die functie slimmer gemaakt. Zo wordt boven de bevestiging van bijvoorbeeld je restaurantreservering een aparte balk getoond als een afspraak wordt herkend. Vervolgens kun je met één tik op de knop de afspraak meteen aan je agenda toevoegen, of negeren als je geen interesse hebt.

Mail iOS 8 - afspraken toevoegen

Snel terug naar je inbox

Apple introduceert in de Mail-app ook een handige productiviteitsfunctie. Hiermee kun je een mailtje dat je aan het tikken bent tijdelijk naar onderen vegen om iets in je inbox op te zoeken. Als je de informatie die je zocht hebt gevonden, tap je het mailtje weer omhoog en je kunt meteen weer verder waar je was gebleven.

Mail iOS 8 - Terug naar inbox bij mailtje tikken

Andere verbeteringen

Apple introduceert in iOS 8 nog een aantal kleinere verbeteringen voor de Mail-applicatie. Zo wordt het mogelijk om individuele onderwerpen als favoriet te markeren met een functie die Apple ‘VIP’ noemt. Volgens Apple is het bedoeld om op de hoogte te blijven van updates. In iOS 7 introduceerde Apple al een soortgelijke functie waarmee je mailtjes van specifieke personen een speciale status kon meegeven. Ook kun je een VIP-map toevoegen aan Mail waarin je alle mailtjes kunt rubriceren. Andere toevoegingen zijn externe e-mailadressen in rood laten weergeven en automatische reacties (out-of-office-reply) als je op vakantie bent voor Exchange-gebruikers.

Wanneer beschikbaar?

De vernieuwde Mail-app komt dit najaar beschikbaar, zodra iOS 8 officieel wordt uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen nu al aan de slag met de iOS 8 betaversie die Apple beschikbaar heeft gesteld.

Dit artikel maakt deel uit van de serie iOS 8 uitgelicht. Meer weten over de nieuwste ontwikkelingen? Lees ons Dossier iOS 8 en de aankondiging van iOS 8 door Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2014, 17:20
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, ios 8, ios 8 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.