iTunes 8.1 en nieuwe Remote voor iPhone beschikbaar

Apple heeft versie 8.1 van iTunes beschikbaar gesteld voor Mac en Windows. De update is bedoeld om de gisteren aangekondigde iPod shuffle te kunnen synchroniseren, maar bevat ook diverse andere verbeteringen.

itunesApple heeft versie 8.1 van iTunes beschikbaar gesteld voor Mac en Windows. De update is bedoeld om de gisteren aangekondigde iPod shuffle te kunnen synchroniseren. Er zitten ook wat verbeteringen in de beveiligingen in, waarvan er eentje specifiek op Windows is gericht. Zoals je gisteren al op iPhoneclub kon lezen is iTunes 8.1 sneller en reageert sneller. Apple belooft “merkbare verbeteringen bij het werken met grote bibliotheken, bij het bladeren door de iTunes Store en bij het voorbereiden van de synchronisatie met iPod en iPhone. Ook het optimaliseren van foto’s gaat sneller. iTunes 8.1 bevat deze keer een flink lijstje verbeteringen, die deze keer verder gaan dan de standaard bugfixes.

  • Synchronisatie van de iPod shuffle (3e generatie).
  • Vrienden vragen om liedjes voor te stellen voor iTunes DJ.
  • Een Genius-zijbalk voor films en tv-shows.
  • Verbeterde performance bij het downloaden van iTunes Plus-muzieknummers.
  • AutoFill bij het handmatig beheren van iPods.
  • Importeren van cd’s in dezelfde kwaliteit als iTunes Plus.
  • Verbeteringen in de toegankelijkheid.
  • Mogelijkheid om iTunes U en de iTunes Store apart uit te schakelen via Parental Controls.

Windows-gebruikers hebben Windows XP SP2 of Vista nodig om iTunes 8.1 te kunnen installeren. Voor Mac-gebruikers is Mac OS X 10.4.10 of nieuwer benodigd. Net als voorheen is iTunes in meerdere talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

itunes djTegelijk is er ook een nieuwe versie van Remote verschenen, de afstandsbediening waarmee je vanaf je iPod touch of iPhone het afspelen van iTunes-content op afstand kunt bedienen. De nieuwe versie is voorzien van de nieuwe functie iTunes DJ, die voorheen Party Jukebox werd genoemd. Met iTunes DJ kunnen vrienden tijdens een feestje aangeven welke muziek ze willen horen. Ze hoeven daarvoor niet naar de computer te gaan, maar kunnen vanaf de iPhone een keuze maken. De nieuwe Remote is alleen te gebruiken in combinatie met iTunes 8.1. In de applicatie vind je een nieuwe instellingsoptie, waarmee je iTunes DJ kunt in- en uitschakelen.

iTunes 8.1 was niet alleen nodig om deze functie mogelijk te maken, maar ook om de iPod shuffle 3G te kunnen gebruiken. Die werd gisteren aangekondigd en is voorzien van een spraakfunctie: tijdens het luisteren spreekt de iPod de namen van de tracks en de artiesten uit, die je bij dit apparaat immers niet op een display kunt lezen. Het gebruikt daarvoor een robotachtige VoiceOver-functie die Mac-gebruikers wel kennen van de desktop.

iTunes 8.1 is te installeren via de updatefunctie van iTunes zelf of via de downloadpagina van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.