Google verbetert Image Search voor de iPhone

Google komt vandaag met een verbetering voor het zoeken van afbeeldingen op de iPhone. Hierdoor is het mogelijk om de eerste 20 resultaten in een keer op je scherm te zien. Voorheen werd er slechts een afbeelding tegelijk getoond en moest je naar beneden scrollen om de andere resultaten te zien.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Google ImagesGoogle komt vandaag met een verbetering voor het zoeken van afbeeldingen op de iPhone. Hierdoor is het mogelijk om de eerste 20 resultaten in een keer op je scherm te zien. Voorheen werd er slechts een afbeelding tegelijk getoond en moest je naar beneden scrollen om de andere resultaten te zien, dit is nu niet meer nodig.
Wanneer je bijvoorbeeld op ‘iPhone’ zoekt, krijg je zoals je ziet in het screenshot netjes een aantal resultaten tegelijk te zien. Ook is er een nieuwe knop filter toegevoegd. Hiermee kun je een aantal filters toepassen op het zoekresultaat dat je zojuist verkregen hebt. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op clip art of enkel afbeeldingen tonen waar ook gezichten op te zien zijn.

Verder kun je onderaan het filter instellen of je ook safe search wil toepassen op de resultaten zodat bijvoorbeeld erotische afbeeldingen geweerd worden.

Wanneer je klikt op een afbeelding wordt deze vergroot en kun je kiezen om de originele site te bezoeken of het resultaat beeldvullend weer te laten geven. Door middel van de pijlen links en rechts kun je door de resultaten bladeren, ook kun je door te ‘flicken’ naar links en naar rechts de andere resultaten zien.

De update is tot nu toe alleen uitgebracht voor de US, UK en Japan dus om dit zelf te kunnen doen zul je even het adres in je adresbalk moeten aanpassen. Type hiervoor www.google.com in je adresbalk in en wacht tot de site geladen is. Je ziet nu bovenin de adresbalk staan: www.google.com/m?hl=nl&gl=nl. Verander de beide nl in en zodat je www.google.com/m?hl=en&gl=en krijgt. Druk op Ga op je toetsenbord en je hebt de Engelse versie van de mobiele Google-pagina met alle nieuwe mogelijkheden.

(via het Google Mobile Blog)

filter1filter2resultatenscherm

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2009, 10:35
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.