Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Gelekte prototype-firmware roept vooral vragen op (hoax?)

De iPhone-prototypes die op eBay te koop waren zijn weggehaald, maar wie dat wil kan alsnog de firmware downloaden, zo beweert iemand op het forum van MacRumors. Maar wat doet die foto van een man in jurk erin?

iphone prototype firmwareDe iPhone-prototypes die op eBay te koop waren zijn weggehaald, maar wie dat wil kan alsnog de firmware downloaden, zo beweert iemand op het forum van MacRumors. Als de firmware authentiek is en daadwerkelijk door Apple is gemaakt, roept het wel een aantal vragen op. Zo blijkt na het opstarten van de applicatie skankphone.app de hiernaast afgebeelde foto van een man in jurk te verschijnen. Grapje van Apple-medewerkers?


Ook staan er in de directory /private/var/root/Images/ drie foto’s die dateren uit het jaar 2000 en duidelijk niet bij Apple op kantoor zijn gemaakt: op de eerste foto zie je een HP-toetsenbord en op de laatste een Sony Vaio en een man in beeld.

De foto’s zijn hier te bekijken:

Het gaat hier om een hoax van iemand uit de hackerscommunity die iedereen voor de gek wil houden, of de medewerkers van Apple hebben meer humor dan we hadden gedacht. Voorlopig houden we het maar op het eerste.

Meer info: Macrumors

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.