itunes logo

Gerucht: binnenkort muziek in HD-audiokwaliteit in iTunes

iTunes gaat over twee maanden 24-bit muziek in HD-audiokwaliteit aanbieden in iTunes. De muziek heeft een hogere kwaliteit en kost een euro meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

itunes logoGeruchten wijzen er wederom op dat Apple 24-bit muziekbestanden wil gaan aanbieden in iTunes. Ditmaal zijn de berichten afkomstig van niet nader genoemde bronnen van muziekblogger Robert Hutton. Apple zou met behulp van 24-bit muziek van een hogere kwaliteit kunnen verkopen. In 2011 hoorden we voor het eerst van het nieuwe muziekformaat van Apple en in 2012 begon Apple zelfs met het accepteren van 24-bit muziek.


Hoewel Apple al sinds 2012 muzikanten heeft verzocht tracks in 24-bit in te leveren, werden deze muzieknummers tot nu toe niet verkocht. Daar komt volgens Hutton’s bronnen binnenkort plannen in: over twee maanden wil Apple een hogere kwaliteitsversie van iTunes introduceren.

De 24-bit bestanden hebben een hogere kwaliteit dan de muziek die Apple op het moment in de iTunes Store aanbiedt. De muziekbestanden bieden een rijker geluid, maar zijn op hun beurt ook een stuk groter dan de muziek die nu op iTunes staat. Apple zou de alternatieve bestanden voor een dollar extra verkopen en trapt de introductie af met 24-bit tracks van Led Zeppelin.

De hogere muziekkwaliteit kan wel eens deel zijn van Apple’s grotere iTunes-plannen. Eerdere geruchten wijzen op een radicaal vernieuwde iTunes, waarmee Apple de stagnerende muziekverkoop een nieuwe impuls hoopt te geven. Apple lijkt deze iTunes-plannen hoe dan ook zeer serieus te nemen: vannacht zijn er vier vacatures verschenen voor iTunes-gerelateerde banen bij Apple.

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2014, 15:26
Categorieën Apps, Diensten, Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.