Age of Empires voor iPhone en iPad aangekondigd

Age of Empires: World Domination komt deze zomer naar de App Store voor iPhone en iPad. De game heeft freemiumtrekjes.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Age of EmpiresEen iOS-versie van het bekende Age of Empires is aangekondigd. Age of Empires: World Domination belooft onder andere een totaal nieuw gevechtssysteem speciaal ontworpen voor smartphones. De eerste trailer doet echter vermoeden dat er niet heel veel van de originele spelformule is overgebleven. Het is daarom de vraag of Age of Empires: World Domination wellicht het voorbeeld volgt van het eerder deze week verschenen Rollercoaster Tycoon 4. Age of Empires moet ergens deze zomer verschijnen.


De video toont gevechten in een vrij lege interface. Dit geeft sterk het idee dat de traditionele Age of Empires-formule niet wordt gevolgd. In Age of Empires bouw je immers aan je nederzetting terwijl je ook troepen commandeert. Daarvoor staan de benodigde knoppen niet in beeld. Hoewel het lastig is om nu al te zeggen, lijkt Age of Empires: World Domination de spelformule van Clash of Clans te volgen.

Toen Rollercoaster Tycoon 4 eerder deze week verscheen, had de game een prijskaartje en was hij gevuld met in-app aankopen. Dit tot grote frustratie van veel fans. Het is nog onduidelijk of Age of Empires zich ook zal richten op in-app aankopen. De trailer lijkt dit in elk geval nog niet te suggereren: er staan bovenin het scherm geen speciale freemium-valuta’s of een staminabalk. Heel veel gameplay werd echter niet in de video’s getoond.

Age of Empires World Domination screenshot

Het lijkt er overigens op dat het team achter de originele Age of Empires-spellen amper invloed heeft op Age of Empires: World Domination. De game wordt ontwikkeld door KLab Games, een in Singapore gevestigde maker van freemium-spellen zoals Lord of the Dragons en Flyshot Golf. Deze eerdere titels doen wel vermoeden dat Age of Empires: World Domination een freemiumspel met in-app aankopen wordt.

We zaten hoe dan ook al even te wachten op de aankondiging van Age of Empires voor iOS. In juni vorig jaar kwam al naar buiten dat Microsoft gamereeksen voor pc en Xbox naar iOS wil brengen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j2PEXEO2ga0

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:19
Categorie
Apps
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.