‘iPhoto gebruikt kaartendienst van Apple’ (update)

iPhoto gebruikt voor sommige kaarten niet Google Maps, maar een eigen, onbekende kaartendienst. Mogelijk werd Apple aan een eigen navigatiedienst om Google Maps op de iPhone mee te vervangen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhotoiPhoto maakt net als veel andere iPhone-apps gebruik van locatiediensten om bijvoorbeeld te laten zien waar een foto precies gemaakt is. Hiervoor gebruikt de app niet alleen Google Maps, maar ook een onbekende kaartendienst. Deze kaarten zijn minder gedetailleerd en kan ook minder ver op ingezoomd worden. Mogelijk zijn de kaarten afkomstig van Apple zelf.

Apple MapApple kocht in het verleden al verschillende kaartenbedrijven, waaronder C3. Hiermee zou Apple vermoedelijk werken aan een eigen dienst vergelijkbaar met Google Maps, om niet langer afhankelijk te hoeven zijn van Google. iPhoto zou daar als één van de eerste apps van gebruik kunnen maken.

John Gruber van Daring Fireball zou van Apple hebben gehoord dat de kaarten bij Journals en slideshows afkomstig zijn van Apple, maar dat er voor Places kaarten van Google worden benut.

Eind 2011 werd beweerd dat Google geld ging vragen voor het gebruik van Google Maps bij websites die meer dan 25.000 keer per dag de kaartendienst gebruiken. Apple zou mogelijk kosten proberen te drukken door in iPhoto alvast een eigen kaartendienst te gebruiken.

16:08 De OpenStreetMap Foundation heeft laten weten dat Apple OpenStreetMap gebruikt, een kaartendienst die zij onderhouden. De gebruikte informatie zou inmiddels alweer twee jaar oud zijn, waardoor recente verbouwingen niet te zien zijn. De OpenStreetMap Foundation hoopt dat Apple binnenkort hun naam zal vermelden in iPhoto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 16:05
Categorie iOS
Onderwerpen google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.