Gerucht: ‘iPhone krijgt dit jaar ingebouwde simkaart’

Volgens geruchten gaat Apple dit jaar een iPhone met dualsim uitbrengen. Die zal voorzien zijn van een ingebouwde simkaart en een apart simkaartslot, zo beweren Chinese bronnen.

De informatie is afkomstig van het Chinese nieuwsmedium 21st Century Business Herald. Apple zou de dualsim-functie als volgt in de 2018 iPhones mogelijk willen maken: er zit een normaal simkaartslot in het toestel, waar je de simkaart van je eigen provider in kunt steken. Daarnaast zit er een ingebouwde Apple SIM in het toestel. In China zou Apple van plan zijn om een toestel met twee fysieke simkaartsloten in te bouwen, omdat in dat land geen Apple SIM beschikbaar is.


De Apple SIM is een ingebouwde simkaart die sinds 2014 in iPads wordt ingebouwd. Het biedt je de mogelijkheid om makkelijk van provider te wisselen zonder dat je de simkaart eruit hoeft te halen. De mogelijkheden zijn echter wel beperkt. Het werkt volgens Apple in meer dan 180 landen en regio’s wereldwijd, maar dan zit je wel vast aan een beperkt aantal providers.

Simkaartslot iPhone 6s

Apple verkocht de Apple SIM aanvankelijk los, maar bouwt het tegenwoordig in de iPad Pro’s met 4G-verbinding in. Bij de 9,7-inch iPad moet je nog wel een fysiek simkaartje erin stoppen.

Als we Apple-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven krijgen de 6,1-inch ‘budget iPhone’ en de 6,5-inch iPhone X Plus de beschikking over dualsim. Het zou niet gelden voor het kleinste model van dit jaar, de iPhone X 2018. Dit is de opvolger van het huidige 5,8-inch model. Verder zou Apple van deze toestellen meerdere uitvoeringen op de markt kunnen brengen, gericht op China en op andere landen.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe 6,1-inch iPhone ook met dual-sim, prijs vanaf 550 dollar'

De nieuwe 6,1-inch iPhone die in september verschijnt, krijgt volgens Ming-Chi Kuo ook een variant met dual-sim. Qua prijs wist de analist ook een voorspelling te geven, die iets lager uit komt dan eerder gedacht.
Bekijk ook

Gerucht: 'Opvolgers iPhone X beschikbaar in goudkleur en mogelijk met dual-sim'

Apple komt dit najaar met drie nieuwe iPhones, zo bevestigt de betrouwbare bron Mark Gurman. De nieuwe iPhone X Plus en iPhone X zouden in een nieuwe gouden kleurenoptie verschijnen. Voor het grote model wordt zelfs gedacht aan een dual-SIM-versie.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.