Simkaartslot iPhone 6s

Gerucht: ‘iPhone krijgt dit jaar ingebouwde simkaart’

Volgens geruchten gaat Apple dit jaar een iPhone met dualsim uitbrengen. Die zal voorzien zijn van een ingebouwde simkaart en een apart simkaartslot, zo beweren Chinese bronnen.

De informatie is afkomstig van het Chinese nieuwsmedium 21st Century Business Herald. Apple zou de dualsim-functie als volgt in de 2018 iPhones mogelijk willen maken: er zit een normaal simkaartslot in het toestel, waar je de simkaart van je eigen provider in kunt steken. Daarnaast zit er een ingebouwde Apple SIM in het toestel. In China zou Apple van plan zijn om een toestel met twee fysieke simkaartsloten in te bouwen, omdat in dat land geen Apple SIM beschikbaar is.

De Apple SIM is een ingebouwde simkaart die sinds 2014 in iPads wordt ingebouwd. Het biedt je de mogelijkheid om makkelijk van provider te wisselen zonder dat je de simkaart eruit hoeft te halen. De mogelijkheden zijn echter wel beperkt. Het werkt volgens Apple in meer dan 180 landen en regio’s wereldwijd, maar dan zit je wel vast aan een beperkt aantal providers.

Simkaartslot iPhone 6s

Apple verkocht de Apple SIM aanvankelijk los, maar bouwt het tegenwoordig in de iPad Pro’s met 4G-verbinding in. Bij de 9,7-inch iPad moet je nog wel een fysiek simkaartje erin stoppen.

Als we Apple-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven krijgen de 6,1-inch ‘budget iPhone’ en de 6,5-inch iPhone X Plus de beschikking over dualsim. Het zou niet gelden voor het kleinste model van dit jaar, de iPhone X 2018. Dit is de opvolger van het huidige 5,8-inch model. Verder zou Apple van deze toestellen meerdere uitvoeringen op de markt kunnen brengen, gericht op China en op andere landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2018, 19:08
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp dualsim

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.