Facebook Messenger met camera verbeteringen, waaronder portretfoto's voor selfies.

Met Facebook Messenger maak je nu portretselfies op alle iPhones

Geen nieuw toestel nodig

Facebook Messenger krijgt een portretmodus. Met de app kun je in de selfiestand op alle iPhones een portretfoto maken. Er komen nog meer nieuwe camerafuncties voor Messenger.

De nieuwste iPhones zijn voorzien van de portretmodus. Dankzij de dubbele cameralens aan de achterkant en de TrueDepth-camera aan de voorkant maak je een mooie portretfoto waarbij jouw gezicht haarscherp is en de achtergrond wazig. Heb je geen geschikte iPhone? Geen nood, want Facebook Messenger komt met een update waardoor je ook op oudere modellen een portretselfie kan maken. Daarnaast zijn er nog twee andere verbeteringen toegevoegd.

Facebook Messenger met portretfoto’s

De portretfoto’s in de Messenger-app zijn alleen beschikbaar in de selfiestand. Je kan dus naar je vrienden eenvoudig een mooie portretfoto van jezelf maken. Omdat oudere toestellen geen extra sensoren hebben, werkt de functie door middel van software. Of het resultaat net zo goed is als bij de toestellen die wel de benodigde sensoren hebben, weten we nog niet. De functie wordt de komende dagen uitgerold.

Facebook Messenger met camera verbeteringen, waaronder portretfoto's voor selfies.

Naast de portretselfies krijgt Messenger ook een nieuwe Boomerang-stand. Boomerang ken je waarschijnlijk wel van Instagram. Het is een populair effectje waarmee een beweging heen en weer afgespeeld wordt. Je krijgt dus een soort gifje en met de nieuwe versie van Messenger maak je die nu dus van jezelf. Tot slot krijgt de app zogenaamde AR Stickers. Hiermee kan je stickers op je foto’s plakken, die daarna in augmented reality weergegeven wordt. Dat betekent dus dat je een andere hoek kan kiezen om een foto te maken, terwijl de sticker op de juiste plek bij het object blijft zitten.

De nieuwe functies zijn volgens Facebook vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar, maar wij vinden de nieuwe opties nog niet. De extra opties voor de camera komen onderaan bij het maken van een foto beschikbaar. Facebook is ook nog steeds bezig met het uitrollen van de versimpelde versie van Messenger. Daarin is het design op de schop gegaan, maar er komen ook nog nieuwe functies zoals een donkere modus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.