iPhone X review: Animoji

‘iPhone X leek onmogelijk om te maken’

De iPhone X was volgens Phil Schiller bijna onmogelijk om te maken. Apple moest door het achterwege laten van de thuisknop erop gokken dat Face ID goed genoeg zou werken.

Apple heeft de afgelopen tijd media uitgenodigd om met Phil Schiller te praten. Het hoofd marketing van Apple sprak met T3 over de iPhone X, HomePod en iMac Pro. Hij vertelde dat Face ID nu probleemloos lijkt te werken, maar dat er gedurende de ontwikkeling momenten waren dat het ‘onmogelijk’ leek om een dergelijk toestel te maken.

‘iPhone leek onmogelijk’

Over de ontwikkeling van de iPhone X vertelde Schiller dat het toestel het meest gewaagde is wat Apple ooit heeft gedaan. Het verwijderen van de thuisknop en het vervangen door Face ID was een gigantische beslissing, waarbij er geen weg terug was. Schiller vertelde dat terugkijkend er momenten waren dat het niet leek te gaan lukken. Hij blikt terug:

Rond die tijd, aan het begin, leek het bijna onmogelijk. Niet bijna. Het leek onmogelijk.

iPhone X review: Animoji

De marketingbaas van Apple noemt het een ‘grootse prestatie’ dat het uiteindelijk toch gelukt is om de iPhone X te maken. Door de thuisknop achterwege te maken zou de iPhone X volledig afhankelijk zijn van Face ID. Maar dat moest dan wel vlekkeloos werken. Gelukkig pakte dat positief uit.

Daarnaast moest Apple nieuwe veegbewegingen verzinnen voor multitasking en teruggaan naar het beginscherm. Het aanleren van die bewegingen kost een paar minuten, maar volgens Schiller vinden de meeste mensen ze intuïtief en natuurlijk.

‘Tim Cook stimuleert samenwerking’
Schiller sprak ook over zijn samenwerking met Tim Cook en de manier waarop hij Apple leidt. Steve Jobs hield ervan om teams van elkaar te scheiden en met elkaar te laten concurreren. Dat is niet de managementstijl van Cook. Die stuurt meer aan op samenwerking op de werkplek. Het heeft geleid tot producten zoals de AirPods en de Apple Pencil.

Een van de beste dingen die Tim heeft gedaan is laten zien hoe belangrijk samenwerking binnen Apple is. Hij moedigt ons aan om daar de vruchten van te plukken. Niet alleen om samen te werken, maar om dingen voor te stellen die onmogelijk waren zonder samenwerking. Dat leidt tot dingen waar wij, als klanten, profijt van hebben.

Schiller sprak in het interview met T3 ook over de iPad Pro en de iMac, waarin hij inging op de vraag of de ene de ander kan vervangen. Het antwoord was vrij voorspelbaar: ja, maar niet voor iedereen. Het artikel stipt vooral positieve punten aan en dat geldt ook voor het interview dat een paar dagen geleden op Bright verscheen. Daarin vertelt Schiller dat de iPhone X niet het eerste toestel met gezichtsherkenning was, maar dat het niet uitmaakt. De rest is slecht, vindt Schiller.
De marketingbaas vertelde ook over de vertraagde HomePod en gaf als verklaring dat Apple vindt dat de speaker nog niet voldoende klaar is om op de markt te brengen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 13 december: Tussenkopje over Tim Cook aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2017, 8:34
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen iPhone X, phil schiller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.