iPhone-webapps op je Mac met Fluid

Het is mogelijk om geoptimaliseerde webapps voor de iPhone ook op je Apple-computer te openen met het programma Fluid. Je ziet de app dan als een soort widget die je snel kunt openen vanuit de menubalk in Mac OS X.

iPhoneversie van Gmail in de menubalkEigenlijk is dit een tip voor de Mac, maar toch relevant voor iPhone-gebruikers. Mocht je de elegante gebruikersinterface van iPhone-geoptimaliseerde webapps zoals Gmail of Calendar van Google namelijk erg handig vinden, dan is het mogelijk deze ook op je Apple-computer te openen. Je ziet de app dan als een soort widget die je snel kunt openen vanuit de menubalk in Mac OS X. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de volgende stappen ondernemen.

  1. Download het gratis programmaatje Fluid om webpagina’s vanuit je menubalk te openen. (Klik op de downloadlink rechts op de pagina.)
  2. Open Fluid en vul in het venstertje dat je krijgt de URL van de website en een naam en plaats voor het bestand dat Fluid ervoor aanmaakt op je computer. Klik op Create.
  3. Klik op Launch now. De site wordt in een speciale browser geopend.
  4. Ga in het hoofdmenu van Fluid (helemaal links op de menubalk) naar User agent en klik in het submenuutje op Mobile safari iPhone (of iPod touch).
  5. Reload de website met cmd+R of via het menu View.
  6. Klik in het hoofdmenu van Fluid vervolgens op “Convert to MenuExtra SSB”. Nu staat je iPhone webapp rechts in je menubalk!
  7. Om deze webapp vervolgens steeds bij opstarten automatisch te laten openen, moet je het door Fluid aangemaakte .app-bestand toevoegen aan de lijst met je opstartitems. Deze lijst vind je in Systeemvoorkeuren, bij Accounts en vervolgens bij jouw eigen account onder het meest rechtertabblad. Je voegt de app toe met het plusje onderaan de lijst.

Dit is ook handig voor bijvoorbeeld de geoptimaliseerde Veronicagids. Je moet hier echter een trucje gebruiken (zoals ook op sommige andere sites). Volg de bovenstaande stappen tot en met stap 4. Klik vervolgens in het menu File op Open location en typ vervolgens de exacte url van de iPhone-webapp in de adresbalk: in dit geval http://www.veronicamagazine.nl/iphone (kleine letters). Druk op Enter en haal nu de adresbalk weer weg door in het menu View op Hide toolbar te klikken. Ga nu verder met stap 6.

Bron: Republic82. Via: One More Thing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2008, 8:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.