SEC gaat hartaanval-gerucht Steve Jobs onderzoeken

Een vals gerucht van een burgerjournalist zorgde ervoor dat het aandeel Apple onder de $100 zakte. De SEC gaat een onderzoek instellen naar de 'dader'.

Steve JobsWe schrijven niet vaak over de beslommeringen rond het aandeel Apple of de gezondheidstoestand van Steve Jobs, omdat het eigenlijk niets met de iPhone te maken heeft. Maar dit is toch een bijzonder geval. CNN-website iReport.com gaat informatie over de auteur van een vals Apple-nieuwtje beschikbaar stellen aan de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Een burgerjournalist beweerde op de website iReport dat Steve Jobs een hartaanval had gehad, waardoor het aandeel Apple onder de grens van $100 dook. Dat is het laagste punt in een jaar.

Toen Apple-woordvoerder Steve Dowling in allerijl het gerucht ontkende was het te laat en was de paniek op de effectenbeurs al toegeslagen. Nadat het bericht van iReport.com was verwijderd herstelde het aandeel zich iets, maar eindigde wel 3 procent lager. De meeste andere aandelen daalden diezelfde dag overigens ook in waarde. CNN-woordvoerster Jennifer Martin heeft verklaard dat de SEC contact met iReport.com heeft opgenomen en dat ze zullen meewerken om alle benodigde informatie te verstrekken. De auteur die het valse gerucht verspreidde (een zekere ‘Johntw’) had nooit eerder iets op iReport.com gepubliceerd.

Via: Yahoo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2008, 6:45
Categorie Apple
Onderwerpen geruchten, journalistiek, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.