iPhone 3G: iPhone SDK kent beperkingen voor navigatiesoftware

De voorwaarden van de iPhone SDK heeft een beperking waarin staat dat er geen navigatiesoftware voor de iPhone Appstore mag worden ontwikkeld.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SDK Location ServicesBlij verrast waren we, toen TomTom aankondigde dat ze al navigatiesoftware voor de 3G iPhone hebben klaarliggen. Het leek ook alsof ze daarbij hadden samengewerkt met Apple zelf, dus het zou allemaal goedkomen: over een maandje of twee zoeven we met hulp van ‘Bram’ (een van de vaste navigatiestemmen van TomTom) over de weg. Toch te vroeg gejuicht? Volgens de voorwaarden in de SDK mag je als ontwikkelaar helemaal geen navigatiesoftware maken voor de iPhone.

In de voorwaarden staat letterlijk dat je geen software mag maken…

“marketed for real time route guidance; automatic or autonomous control of vehicles, aircraft, or other mechanical devices; dispatch or fleet management; or emergency or life-saving purposes.”

Een andere mogelijkheid is dat Apple al een overeenkomst met het Nederlandse TomTom heeft gesloten en niet met landgenoot Garmin, die met de nuvifone immers z’n eigen navigatiesmartphone gaat uitbrengen.

Opmerkelijk is ook nog dat deze juridische tekst vrijwel compleet is overgenomen uit de juridische voorwaarden van de Google Maps API. Onduidelijk is hierdoor of de beperking alleen geldt voor het Google Maps-deel van de iPhone of voor alle navigatiesoftware voor de iPhone.

iPhone SDK Location Services

Via: Engadget Mobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2008, 21:04
Categorie iOS
Onderwerpen garmin, google, iPhone 3G, locatie, rechtszaak, sdk, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.