Big Sister iPhone Photography Award

Dit zijn de winnaars van de iPhone Photography Awards 2019

Gemaakt met iPhone X
Voor de twaalfde keer op rij zijn de winnaars bekendgemaakt van de iPhone Photography Awards. Dit jaar kwamen er inzendingen binnen van meer dan 140 landen. De foto 'Big Sister' ging er met de hoofdprijs vandoor.

iPhone Photography Awards 2019

De inzendingen voor de fotowedstrijd kwamen uit Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, India, Portugal, Rusland, Taiwan en dergelijke. De hoofdprijs gaat naar Gabriella Cigliano uit Italië. Zij maakte de foto ‘Big Sister’ met een iPhone X en vertelt erover: Vorig jaar was ik een maand in Wasa, Tanzania, waar ik een jonge en leergierige klas lesgaf. Voordat we teruggingen naar Italië stopten we in Zanzibar, waar ik deze foto maakte.” Ze vraagt zich nog steeds af hoe ze precies op het juiste moment de foto heeft kunnen maken. Ze konden maar een paar woordjes Swahili uitwisselen die Gabriella de weken ervoor had geleerd. “Maar deze kinderen konden met hun ogen spreken.


Volgens de prijswinnares was het een van de mooiste dingen die ze in haar leven had gezien. ze zal het nooit vergeten. Zeker toen ze de foto’s aan de moeders van de meisjes liet zien. Jammer genoeg kon ze die blijdschap niet vastleggen, omdat ze op dat moment de iPhone uit handen had gegeven.

Big Sister iPhone Photography Award

Een andere foto die onze aandacht trok was deze gigantische bal, gefotografeerd door Peng Hao uit China. Hij noemde zijn foto ‘Come Across’. Het is gemaakt in de woestijn van Nevada (VS) bij het Burning Man-festival. Hij stond op een brug en zag twee mensen verdwaald in een zandstorm. Opeens kwam deze grote zilveren bal voorbij. Het lijkt bijna in scene gezet, maar het is toch echt gebeurd. Ook Peng Had fotografeerde met een iPhone X. Het betekent echter niet dat je alleen kans maakt met een relatief nieuwe iPhone, want twee andere winnaars gebruikten een iPhone SE en een iPhone 7 Plus.

Peng Hao, iPhone Photography Award

Hier kun je de winnaars van dit jaar vinden. Je ziet er ook alle winnaars van voorgaande jaren, teruggaand tot 2008.

Wat opvalt aan de foto’s is dat ze vaak op reis zijn gemaakt. Ga je zelf aan de slag met mooie foto’s tijdens de vakantieperiode, zorg dan dat je een backup van je vakantiefoto’s maakt. En we hebben ook tips hoe je vakantiefoto’s kunt delen met vrienden.

Bekijk ook

Vakantiefoto's delen met vrienden en familie

Vakantiefoto's delen met vrienden en familie doe je eenvoudig met deze apps en diensten voor iPhone en iPad. Laat je familie thuis meekijken met de vakantiefoto's! Of deel ze met vrienden waarmee je onderweg bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.