Fuzion for iPhone

Nieuwe Fuzion-app combineert je portretfoto’s met prachtige achtergronden

Een jonge ontwikkelaar heeft een nieuwe app gemaakt, waarmee je iets unieks maakt van je eigen portretfoto's. In een paar stappen plaats je je eigen portretfoto's met een mooie achtergrond, ook wel bekend als double exposure.

Fuzion-app: portretfoto’s met prachtige achtergronden

Met de nieuwste iPhones met TrueDepth-camera maak je portretfoto’s met diepte. Er zijn al allerlei apps die hier gebruik van maken, zoals de bekende fotografie-app Halide. Fuzion doet nu iets nieuws met deze portretfoto’s. De app pakt namelijk het silhouet van je portretfoto, waarna je er een eigen meegeleverde achtergrond mee kan combineren.

Fuzion is gemaakt door de 19-jarige Oostenrijkse ontwikkelaar en muzikant Leonard Pospichal. Fuzion is geen ingewikkelde Photoshop-achtige app, want nagenoeg alles gaat automatisch. Je maakt via de app een portretfoto of je kiest er eentje uit uit je bibliotheek. Vervolgens scant de app de contouren van je portret, waarna de achtergrond van de bestaande eruit gefilterd wordt. Wat je dan overhoudt is een silhouet van je portret, waarbij ook de contouren van je gezicht behouden blijven dankzij de dieptefunctie van de nieuwste camera’s.

Vervolgens kan je zelf een achtergrond aan de afbeelding toevoegen. Deze achtergrond verschijnt dan in jouw eigen portretfoto, met een prachtig resultaat als gevolg. De app levert standaard allerlei mooie achtergronden die door verschillende fotografen gemaakt zijn. Tot slot kan je zelf nog allerlei filters toepassen om je foto nog mooier te maken.

Fuzion-app.

De app is gratis te downloaden en met een eenmalige in-app aankoop van €3,49 ontgrendel je Fuzion Premium. Met Fuzion Premium krijg je toegang tot nog meer filters en overlays. Bovendien kun je de foto’s met de Premium-optie exporteren zonder watermerk. Onthou wel dat je minimaal een iPhone 8 Plus of nieuwer nodig hebt.

Bekijk ook

Zo maak je portretfoto's op de iPhone met diepte-effect

De portretmodus op de iPhone zorgt ervoor dat je mooie portretfoto's met diepte-effect kunt maken. Je hebt hiervoor een recente iPhone nodig, maar wat is er precies mogelijk op jouw toestel? Deze tip legt uit hoe je mooie portretten kunt maken met de portretmodus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.