iFixit batterij in iPhone

Apple kaapt batterij-expert weg bij Samsung

Voor volgende generatie batterijen?

Samsung heeft niet de beste reputatie als het om batterijen gaat, maar toch heeft Apple er voldoende vertrouwen in dat Soonho Ahn verbeteringen teweeg gaat brengen.

Samsung batterij-expert maakt overstap naar Apple

De iPhone-batterij is een belangrijk onderdeel van het toestel en het lijkt erop dat Apple ook op dit gebied de ontwikkeling in eigen hand wil nemen. Bedrijven zoals Tesla doen dat al, om niet afhankelijk te zijn van externe partijen. Bij Apple zien we een soortgelijke ontwikkeling. Van chips tot modems en schermtechnologie, het bedrijf trekt steeds meer componenten naar zich toe. Soonho Ahn zal als Head of Battery Developments aan de slag gaan met eigen batterijtechnologie voor Apple. De man is geen kleine jongen: hij werkte 17 jaar voor LG Chem en was de afgelopen 4 jaar werkzaam als topman bij Samsung SDI, de eigen tak van Samsung waar aan nieuwe batterijtechnologie wordt gewerkt.


Ahn, batterij-expert bij SamsungOp het LinkedIn-profiel van Ahn is te lezen dat hij in december de overstap naar Apple heeft gemaakt. Ahn leidde de ontwikkeling van de huidige lithium-batterijen, die in Galaxy-toestellen worden gebruikt. Hij onderzocht ook materialen en technologieën voor toekomstige batterijen, die in apparaten zoals smartphones, klusgereedschappen en elektrische voertuigen kunnen worden gebruikt.

In de periode dat hij bij Samsung werkte liep het bedrijf tegen een groot batterijschandaal aan: de batterij in de Galaxy Note 7 bleek regelmatig te ontbranden of voor rookontwikkeling te zorgen. Dit bleek te worden veroorzaakt door design- en productiefouten. Samsung haalde het toestel van de markt en riep gebruikers eind 2016 op om de Note niet meer te gebruiken. Ook leidde het ertoe dat luchtvaartmaatschappijen het meenemen van de Note 7 gingen verbieden.

Overigens heeft Apple al accu’s van Samsung SDI gebruikt in producten. Daarnaast zou Apple in onderhandeling zijn om meer controle te krijgen over de levering van grondstoffen voor batterijen, met name kobalt. Apple wil dit rechtstreeks van de mijnbouwbedrijven betrekken, zonder tussenhandelaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2019, 12:45
Bron Bron Bloomberg
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accu, batterij, samsung
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.