Man bouwt koptelefoonaansluiting in iPhone 7.

Deze man bouwt een koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 [video]

Een handige techneut was zo teleurgesteld dat zijn iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting heeft, dat hij besloot deze er zelf maar in te bouwen. Hoe hij dat doet is te zien in een halfuur durende video.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Man bouwt koptelefoonaansluiting in iPhone 7.
Een handige techneut was zo teleurgesteld dat zijn iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting heeft, dat hij besloot deze er zelf maar in te bouwen. Hoe hij dat doet is te zien in een halfuur durende video.

Man bouwt koptelefoonaansluiting in iPhone 7

Veel mensen waren teleurgesteld dat Apple vorig jaar de koptelefoonaansluiting uit de iPhone 7 verwijderde, waardoor je muziek alleen nog kan luisteren via een draadloze koptelefoon, een koptelefoon met Lightning of via de bijgeleverde adapter. Scotty Allen van Strange Parts dacht daar net zo over, maar hij besloot het heft in eigen handen te nemen. Geheel op eigen risico bouwde hij zelf een koptelefoonaansluiting in een iPhone 7. Niet door simpelweg een gat te boren onderaan de iPhone, maar door hem voorzichtig uit elkaar te halen en met de juiste onderdelen de iPhone 7 koptelefoongeschikt te maken.

Scotty reisde voor zijn missie af naar Shenzhen, een grote Chinese stad waar veel toestellen geproduceerd worden. Omdat hij het toch wat zonde vond om zijn eigen iPhone ervoor te gebruiken, kocht hij op een markt een tweedehands iPhone 7. Hij zocht onder andere naar een nieuw moederbord en moest tot twee keer toe naar de lokale Apple Store om daar de koptelefoonadapter te kopen, die hij gebruikt als basis voor de 3,5-millimeteraansluiting.

Gek genoeg was er wel enigszins plek in de iPhone 7 om de koptelefoonaansluiting in te bouwen, al moest hij wel de barometer eruit verwijderen. Uiteindelijk is het hem gelukt om de 3,5-millimeteraanlsuiting werkend te krijgen. Zo goed dat zelfs de afstandsbediening voor het pauzeren ook functioneert. De muziek wordt bovendien stopgezet zodra hij de koptelefoon loskoppelt, net als bij de iPhones die wel standaard een koptelefoonaansluiting hebben.

Goed om te benadrukken is dat het absoluut niet aan te raden is om hier ook mee aan de slag te gaan. Zodra je je iPhone zelf openschroeft, ben je onmiddellijk je garantie kwijt voor je het weet breng je definitieve schade toe aan de onderdelen van de iPhone. Desalniettemin is het leuk om te zien hoe iemand de moeite genomen heeft om de proef op de som te nemen. Overigens maakte Scotty nog niet zo lang geleden zijn eigen iPhone 6s door onderdelen uit China te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2017, 12:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 7, koptelefoon
Devices iPhone 7, iPhone 7 Plus

Actuele iPhone 7 Plus deals

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.