‘iPhone levert meer omzet op dan alle Microsoft-producten bij elkaar’

De iPhone heeft voor meer omzet gezorgd dan alle producten van Microsoft. Dit stelt Forbes in een artikel waarin de twee met elkaar worden vergeleken. De iPhone levert meer op dan Windows, Office, Xbox, Bing en Windows Phone samen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone windows phoneDe iPhone heeft inmiddels meer omzet gemaakt dan alle producten van Microsoft samen, zoals Windows, Office, Xbox, Bing en Windows Phone. Dit stelt Forbes in een artikel, waarin Microsoft’s cijfers met die van de iPhone worden vergeleken. De iPhone zou na het kwartaal dat op 31 maart 2012 eindigde 22,7 miljard dollar aan omzet hebben opgeleverd, terwijl Microsoft 17,4 miljard dollar omzet heeft geboekt. De cijfers zijn opmerkelijk: de iPhone is immers nog maar vijf jaar op de markt, terwijl Microsoft al sinds 1975 producten maakt.

Forbes stelt dat de iPhone daarmee meer waard is dan heel Microsoft, maar maakt daarbij meteen een aantal kanttekeningen. Er is namelijk alleen gekeken naar de omzetcijfers van de twee. Het is vrij lastig om de marktwaarde van beide te meten, of om te zien hoeveel Apple’s ecosysteem inmiddels waard is. Het zou niet helemaal correct zijn om te spreken over de waarde van de iPhone ten opzichte van Microsoft, omdat hierbij eigenlijk zou gekeken moeten worden naar aandelen – iets dat voor alleen de iPhone erg lastig is.

De gemaakte winst is ook moeilijk om te analyseren. Hoewel bedrijven zoals iSuppli eerder al constateerden hoeveel de hardware van bijvoorbeeld een iPhone 4S kost, gaan hier kosten zoals licentieafspraken, research & development, assemblage en distributie bij gepaard. Forbes wijst erop dat het ook niet helemaal duidelijk is hoeveel winst Apple per verkochte iPhone maakt aan bijvoorbeeld muziekverkoop in iTunes. Hetzelfde gaat op voor Microsoft’s verkopen: bij ieder product kan de winst anders uitvallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2012, 12:44
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.