iPhone is voor games, Android voor serieuze applicaties

Uit een onderzoek van Distimo blijkt dat games populair zijn op de iPhone, terwijl op Android-toestellen veel meer serieuze applicaties zoals naslagwerken worden gedownload. De prijzen liggen er ook een stuk hoger bij naslagwerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

android emulatorUit een analyse van Distimo blijkt dat de top 15 van bestverkochte iPhone-applicaties vooral bestaat uit games, terwijl de top 15 voor Android geen enkele game bevat. Maar liefst 9 van de 15 bestsellers op het iPhone-platform bleek een game te zijn. Ook bij gratis applicaties was hetzelfde patroon te zien.

Bij de meest populaire gratis iPhone-downloads bestaat eenderde uit games; bij Android stond er geen enkele game in de lijst met gratis applicaties. Het zou interessant zijn om te weten hoe dit komt. Zijn er nog onvoldoende leuke spelletjes beschikbaar in de Android Market? Of kopen mensen die van games en entertainment houden eerder een iPhone dan een Android-toestel? Het rapport van Distimo geeft wel wat aanwijzingen: klassieke games zijn bij Android populairder dan op de iPhone. Kijk je naar de 15 meest populaire games voor Android, dan zitten daar drie emulators bij. In de App Store zijn emulators niet toegestaan.

Cult of Mac had onlangs nog een interview met Manomio, de ontwikkelaar van de C64 Emulator voor de iPhone, die na talloze pogingen nog steeds niet in de App Store wordt toegelaten – ook al heeft hij alle licenties netjes geregeld. Het rapport van Distimo laat min of meer zien dat ontwikkelaars hun inspanningen verschillend richten: iPhone vooral voor consumenten en Android voor serieuze toepassingen zoals naslagwerken en zakelijke applicaties. Wat ook opvalt is dat de applicaties in de betaalde top 15 van de iPhone vrij laag geprijsd zijn (meest $0,99, een paar van $1,99 en de duurste kost $2,99) terwijl de applicaties bij Android veel meer gevarieerd zijn in prijs: tussen $0,99 en $9,99.

De cijfers hebben betrekking op de maand juli 2009. Enkele conclusies:

  • De gemiddelde prijs in de App Store gaat omlaag.
  • De prijzen in de App Store en de Android Market zijn vergelijkbaar, behalve bij naslagwerken waar Android beduidend duurder is.
  • De populairste games bij Android kosten $2,99 terwijl ze in de App Store $0,99 kosten.

android iphone betaalde applicaties   android iphone gratis apps
Klik op de tabellen om een grotere weergave te zien.

Meer info: Distimo
Via: Geek.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:48
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen android, app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.