Review: iPromoCode zoekt promocodes voor iPhone-applicaties (Cydia)

Review van iPromocode, een applicatie waarmee je promocodes kunt inwisselen via je iPhone. Het idee is goed, maar de uitwerking blijkt niet erg succesvol: de promocodes zijn al gebruikt en je hebt geen vrije keuze uit een lijst.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipromocodeiPromocode is een nieuwe applicatie in Cydia, waarmee je promocodes voor iPhone-applicaties in handen kunt krijgen. Om mijn uitgaven in de App Store wat meer in de hand te houden, leek het me wel interessant om de applicatie eens te proberen. Bij het opstarten krijg je een groot blauw dollarteken te zien, gevolgd door een scherm met daarop de promocode(s) van een willekeurige applicatie. Mijn eerste kans is Rope’n’Fly, een spelletje van €0,79 waarmee je via touwen tussen wolkenkrabbers kunt vliegen. Er zijn twee knoppen: Refresh om een verse promocode van een willekeurige andere applicatie op te vragen en Redeem om de code in te wisselen. Dat klinkt echter mooier dan het is.

Een tap op Redeem stuurt je namelijk verder naar een webpagina in Safari, waar je niet verder komt. Vervolgens heb ik de getoonde promocode maar op de desktop ingevuld en kreeg meteen een melding dat de code al was gebruikt. Omdat iPromoCode niet aangeeft hoe oud de getoonde promocodes zijn, heb je er niet zoveel aan. Het zou handig zijn als je vanuit de applicatie zelf meteen met één druk op de knop Redeem kunt checken of de code nog beschikbaar is. Als je dan ook nog je iTunes-accountgegevens in de applicatie zou kunnen invullen, zou het inwisselen misschien wél werken. Het is alleen de vraag of je je iTunes-gegevens zomaar kwijt wil aan een onbekende ontwikkelaar.

ipromocode

Een ander zwak punt van de applicatie is de keuze om steeds een willekeurige applicatie te tonen. Je zit nu eindeloos op Refresh te drukken om te zien of er iets nieuws bij zit en je kunt ook niet afvinken welke promocodes je al eens gebruikt hebt. Het zou handiger zijn als iPromoCode gewoon een lijst laat zien van de beschikbare applicaties, met de mogelijkheid om af te vinken welke codes je al hebt geprobeerd. Ik heb bovendien geen idee hoe oud de codes zijn en waar ze vandaan komen: van de ontwikkelaar zelf of bijeen gesprokkeld van forums en uit Twitter? Via het About-scherm valt daarover wel meer te achterhalen: de 13-jarige maker van de applicatie blijkt een website te hebben (AppStoreMod.com) en krijgt vaak promocodes. Hij publiceert deze op onregelmatige basis in de applicatie.

Conclusie iPromocode

Na een paar pogingen heb ik het maar opgegeven: de applicatie is in feite één groot Google Adsense-reclamebord met wat onzinnige codes er omheen geplakt. Je kan niet zoeken, de applicatie heeft vaak moeite met nieuwe items laden en als je dan een code in beeld hebt kun je er toch weinig mee.

Info: iPromoCode

  • Ontwikkelaar: AppStoreMod.com, Dewan Payroda
  • Applicatie: iPromoCode
  • Te koop via: Cydia (BigBoss-repo)
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.1
  • Bestandsgrootte: 103kB
  • Cijfer: 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 1:04
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.