‘iPhone-inruilprogramma binnenkort ook in Europa’

Het iPhone-inruilprogramma is binnenkort ook beschikbaar in Engeland en andere Europese landen, aldus 9to5Mac.

iPhone 4S en 5CAmerikanen kunnen sinds eind augustus oude iPhones inruilen om zo korting te krijgen op de aanschaf van een nieuw model. Dit inruilprogramma is tot nu toe echter beperkt tot de Verenigde Staten, waardoor wij Nederlanders er weinig aan hebben. Nieuwe geruchten wijzen er echter op dat het inruilprogramma binnenkort ook naar Europa komt. Een bron heeft aan 9to5Mac verteld dat personeel in het Verenigd Koninkrijk momenteel instructies krijgt over het programma en dat de training in andere Europese landen binnenkort van start gaat.

Alleen het Verenigd Koninkrijk wordt door de bron genoemd, waardoor het nog even de vraag is of Nederland zich bij de overige Europese landen schaart. Toen onlangs AppleCare+ in Europa werd uitgerold, was Nederland wel één van de eersten die het nieuwe verzekeringspakket mocht gebruiken. Het inruilprogramma is bedoeld voor de Apple Store, wat betekent dat België er nog even niets aan heeft: daar is namelijk geen officiële (fysieke) winkel van Apple.

In Engeland moet het inruilprogramma ergens in de komende maanden worden aangeboden. Volgt Nederland pas daarna, dan kan het wellicht nog tot 2014 duren tot we aan de beurt zijn. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat de inruildienst voor de Nederlandse introductie van de iPhone 5s en iPhone 5c beschikbaar zal zijn.

Het is in Nederland al langer mogelijk om je oude iPhone naar Apple te sturen via het recyclingprogramma. Je stuurt hierbij je iPhone op naar Apple, waarna de waarde wordt bepaald en je uiteindelijk een bedrag krijgt uitgekeerd. Bij het nieuwe inruilprogramma kun je de iPhone bij de Apple Store inleveren om direct korting te krijgen op je zojuist gekochte iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 11:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.