Gerucht: ‘Productie iPhone 5c gehalveerd’

Het Chinese CtechCN heeft van bronnen vernomen dat de iPhone 5c-productie is gehalveerd wegens tegenvallende verkopen.

iphone-5c-case-1De productie van de iPhone 5c is door Apple gehalveerd. Dit schrijft het Chinese CtechCN op basis van een bron binnen Apple’s productietak. Apple had eerst verzocht om 300.000 iPhones per dag te produceren, maar dit aantal is teruggedraaid naar 150.000. Reden voor de productievermindering is volgens de bron een tegenvallende vraag naar de iPhone 5c. Het is lastig om vast te stellen in hoeverre dit klopt. Hoewel Apple na het eerste verkoopweekend bekendmaakte dat er 9 miljoen nieuwe iPhones waren verkocht, werd hierbij geen onderscheid gemaakt tussen de iPhone 5s en iPhone 5c.

Vroege onderzoeken wezen er wel op dat de iPhone 5s flink wat populairder is dan de iPhone 5c. Apple zei na het eerste verkoopweekend bovendien dat de iPhone 5s op meerdere locaties was uitverkocht, terwijl er geen woord werd gerept over mogelijke iPhone 5c-tekorten. Dat wijst er op dat de iPhone 5s het inderdaad beter doet, maar niet per se dat de verkoop van de iPhone 5c tegenvalt. Het gerucht van CtechCN is het eerste dat hier op lijkt te wijzen.

Omdat het onduidelijk is uit welke hoek van Apple’s productietak CtechCN’s bron exact komt, is het lastig om te zeggen hoeveel voeten in de aarde de uitspraak heeft. De website kan een belangrijke topman bij een fabrikant hebben gesproken, maar het zou ook kunnen gaan om de uitspraken van een fabrieksmedewerker die het één en ander op de werkvloer heeft gehoord. Een fabrikant weet niet altijd waarom de productie wordt verminderd. Begin dit jaar uitte Tim Cook nog kritiek op geruchten afkomstig uit Apple’s productietak, die meestal op slechts één bron zijn gebaseerd en door horen-zeggen geen getrouw beeld geven van wat er werkelijk speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 14:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.