Boeken van Project Gutenberg ook op de iPad te lezen [update]

Boeken uit Project Gutenberg kun je straks ook op de iPad lezen. De iPad kan boeken in ePub-formaat aan, die je via iTunes kunt importeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ibooksApple gebruikt het ePub-formaat voor de iBook Store op de iPad. Apple’s eigen boeken zullen in ePub-formaat met FairPlay DRM worden aangeboden, dus niet geschikt om op andere ereaders te lezen. Andersom zijn boeken die bedoeld zijn voor andere ereaders (meestal voorzien van Adobe’s DRM) ook niet in iBook te lezen, maar wel in de Kindle-, Barnes & Noble- en Stanza-apps die straks beschikbaar komen voor de iPad. Daarnaast kun je tienduizenden gratis boeken van Project Gutenberg lezen, zoals Alice in Wonderland en Pride & Prejudice.

In december 2009 zaten er meer dan 30.000 boeken in de collectie. Het gaat om boeken waarvan het copyright is verstreken en die dus gratis in digitaal formaat mogen worden verspreid. Apple zegt op de eigen website dat je de gratis ePub-titels via iTunes kunt importeren en daarna met de iBooks-applicatie op je iPad kunt synchroniseren:

And you can add free ePub titles to iTunes and sync them to the iBooks app on your iPad.

Voor Nederlandse boeken zou je bij het project Laurens Jz Coster terechtkunnen, met boeken van P.C. Hooft, Constantijn Huygens, Willem Kloos, Nicolaas Beets, Louis Coupers, Herman Gorter, Guido Gezelle en vele andere auteurs. Je zult de teksten dan nog wel naar ePub-formaat moeten omzetten.

Inmiddels is er meer bevestiging dat de boeken van Project Gutenberg inderdaad in de iBook Store te vinden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2010, 13:47
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.