iPhone App Store op weg naar 1 miljard downloads

Apple verwacht over ongeveer twee weken de 1 miljardste download in de iPhone App Store. Om dat te vieren geven ze een prijzenpakket weg.

App Store jubileum 1 miljardDrie maanden geleden waren er 500 miljoen downloads in de App Store geteld en inmiddels zijn we bijna toe aan de 1 miljardste download. Om dat te vieren heeft Apple een wedstrijd bedacht: wanneer de teller op 1.000.000.000 staat kun je het hiernaast afgebeelde prijzenpakket met een iTunes Gift Card van $10.000, een MacBook Pro, een Time Capsule en een iPod touch winnen.

Iedereen in het bezit van een iPhone of iPod touch maakt kans op de prijzen, door in de periode tussen nu en over ongeveer twee weken minstens één applicatie te downloaden. Elke download telt mee, maar om valsspelen te voorkomen mag je per dag maar 25 applicaties installeren. De teller geeft natuurlijk niet nauwkeurig aan wanneer iemand een applicatie koopt, maar laat steeds in hetzelfde tempo de teller verder oplopen, gebaseerd op een statistisch gemiddelde.

1 miljard app store

Op een speciale pagina zie je de teller oplopen naar 1 miljard. Ben je niet in de gelegenheid om een applicatie te installeren, bijvoorbeeld omdat je geen iPhone hebt, dan kun je toch meedoen door een (niet altijd even goed functionerend) webformulier in te vullen. Mocht het invullen niet lukken, dan kun je altijd nog willekeurig wat apps via iTunes downloaden. Om de keuze wat makkelijker te maken heeft Apple de top 20 populairste applicaties (betaald en gratis) nog eens op een rijtje gezet.

Bron: Billion App Countdown, via: One More Thing

Tipgevers: Gilliam en Robbert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2009, 19:50
Categorie Apple
Onderwerpen app store, applicaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.