Qualcomm werkt aan tv-ontvanger voor iPhone

Qualcomm heeft bekendgemaakt dat ze een add-on ontwikkelen waarmee je op de iPhone televisie kunt kijken. Het gaat om een tuner voor FLO TV, een digitale tv-dienst.

qualcomm flo tvQualcomm heeft bekendgemaakt dat ze een add-on ontwikkelen waarmee je op de iPhone televisie kunt kijken. Het gaat om een tuner voor FLO TV, een digitale tv-dienst waar je in Europa nog niet zoveel aan hebt. Qualcomm gaat een externe receiver maken, een beetje vergelijkbaar met de tv-tuner die Softbank in Japan eerder voor de iPhone maakte. Er is wel een verschil: de oplossing van Qualcomm zou energiezuiniger kunnen zijn omdat er geen Wi-Fi-verbinding aan te pas komt.

Toch is nog niet helemaal duidelijk welke oplossing Qualcomm dan wel heeft gekozen: iets dat je op de dock connector aansluit of toch draadloos met de iPhone verbindt. Wat ook nog niet bekend is, is wanneer het accessoire op de markt komt en of er versies komen die ook in de rest van de wereld te gebruiken zijn. FLO TV kijkt ook naar tv-tuners voor andere apparaten, zoals Windows Mobile-smartphones. De dienst kost tussen de $15 en $20 bovenop het normale maandabonnement dat mensen al hebben. Verder is er maar dekking in een beperkt aantal Amerikaanse steden. Door de komst van iPhone OS 3.0 zijn er wel plannen voor nieuwe tv-antennes en -chips, maar die zullen waarschijnlijk pas volgend jaar klaar zijn.

Via: electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2009, 18:37
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.