iPhone-app DriversEd om neprijbewijzen te maken uit App Store gehaald

Apple heeft de app DriversEd uit de App Store gehaald, omdat je er neprijbewijzen mee kon maken. De app bestond al langere tijd en er was ook al bij Apple geklaagd. Een brief aan Scott Forstall had geen effect, een brief aan Tim Cook echter wel.

rijbewijs-app-iphoneApple heeft een iPhone-applicatie offline gehaald, nadat senator Bob Casey een brief naar Apple’s CEO Tim Cook had gestuurd. De senator riep in de brief op om de zaak op te lossen. De app DriversEd zou volgens de politicus namelijk gevaarlijk zijn, omdat je er officieel uitziende rijbewijzen mee kon maken. Na het maken van de rijbewijzen kon je ze ook uitprinten, voorzien van foto. Vervolgens had je alleen nog een lamineerapparaat nodig om een geloofwaardig uitziend rijbewijs te maken. Volgens senator Casey komt de openbare en nationale veiligheid in gevaar.

Mensen zonder rijbewijs zijn sneller geneigd om met hun neprijbewijs achter het stuur te kruipen en criminelen zouden er zelfs een nieuwe identiteit mee kunnen aanmeten. Zelfs identiteitsdiefstal is niet uitgesloten en bovendien zouden kinderen alcohol en sigaretten kunnen kopen met hun zelfgemaakte rijbewijs.

driving-license-iphoneDe Coalition for Secure Driver’s License, zou overigens al in april contact hebben opgenomen met Apple, met het verzoek om de app te verwijderen. Zijn brief was gericht aan Scott Forstall, Apple’s Senior Vice President of iOS Software. Maar dat had geen effect. De organisatie waarschuwde Apple dat met een namaakrijbewijs van alles mogelijk is, zoals het aanvragen van een Amerikaans paspoort. De president van de rijbewijs-organisatie is van mening dat Apple beleid moet formuleren om te zorgen dat dergelijke apps niet meer in de App Store komen en er geen kinderen gewond kunnen raken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2011, 18:19
Categorie Apple
Onderwerpen app store, namaak, review, rijbewijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.