iOS 5.1 beta 2 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 5.1 beta 2 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. In de update kun je foto's wissen uit de Fotostream en het naspeuren van nieuwe iOS-typenummers is moeilijker geworden.

ios-5-1-beta-2Ontwikkelaars kunnen vanaf vanavond iOS 5.1 beta 2 downloaden. De betaversie stelt ze in staat om alvast te testen of hun apps goed samenwerken met de nieuwste firmware. Eén van de verbeteringen is dat je nu afzonderlijke foto’s kunt wissen uit de Fotostream op je iPhone. Een andere wijziging is dat nog niet aangekondigde toestellen niet meer zo snel in de iOS-code te herkennen zijn.

Voorheen kon je aan type-aanduidingen zoals ‘iPhone4,1’ zien dat Apple met nieuwe toestellen bezig was. Dit is een stuk moeilijker geworden, nu Apple allerlei vreemde codes heeft opgenomen: iPhone6,1, iPhone7,3 en zelfs iPhone11,3 moeten de codespeurneuzen op het verkeerde been zetten. Iemand interesse in een iPad10,1 of een AppleTV6,3? De lijst met nepnamen werd ontdekt door Mark Gurman in het bestand USBDeviceConfiguration.plist. De lijst is uitgebreid van zo’n 20 verwijzingen naar meer dan 100.

Ook de tweede Xcode Developer Preview en een nieuwe beta voor de Apple TV zijn beschikbaar. iOS 5.1 beta 2 is beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en is te installeren op een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, derde/vierde generatie iPod touch, iPad 1 en iPad 2 (alle modellen).

fake_ios_device_references

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2011, 22:18
Categorie iOS
Onderwerpen ios 5, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.