iPhone 8 mockup

‘Massaproductie iPhone 8 vertraagd tot oktober, iPhone 7s wel in september’

De massaproductie van de iPhone 8 zou volgens betrouwbare bronnen later beginnen dan verwacht. De productie volgt pas op zijn vroegst in oktober, waardoor de nieuwste iPhone ook later beschikbaar komt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het begint er toch sterk op te lijken dat je langer moet wachten tot je de iPhone 8 in handen krijgt. De massaproductie van de nieuwe iPhone begint meestal in augustus, maar volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat Apple dat met de iPhone 8 niet halen. De massaproductie van de iPhone 8 begint volgens hem pas op zijn vroegst in oktober, waardoor de iPhone 8 dus ook later dan gebruikelijk in de schappen ligt. De iPhone 7s zou nog wel op schema liggen.

iPhone 8 mockup

‘Massaproductie iPhone 8 vertraagd’

We zijn doorgaans geen fans van de vele vertragingsberichten over nieuwe iPhones, omdat Apple er altijd voor weet te zorgen dat de nieuwste iPhone rond september beschikbaar komt. Dit jaar lijkt toch een andere situatie te worden, met de komst van de iPhone 7s, iPhone 7s Plus en de iPhone 8. Apple brengt naar verwachting dus drie nieuwe iPhone-modellen op de markt, waarvan de iPhone 8 de grootste veranderingen ondergaat. Dit zou ook de reden zijn van de vertraagde massaproductie. De iPhone 8 bezorgt Apple nogal wat uitdagingen, waardoor de daadwerkelijke productie waarschijnlijk later begint. Kuo verwacht dat de massaproductie in oktober of november begint.

Bekijk ook

Waarom het iPhone 8-scherm Apple voor extra uitdagingen stelt

Als Apple bij de iPhone 8 kiest voor een Touch ID-sensor onder het scherm, dan staan ze voor behoorlijke uitdagingen. Zeker als Apple wil vasthouden aan de eigen oplossing van Authentec.

Apple heeft voor de nieuwe iPhone 8 allerlei aparte onderdelen nodig. Het is de eerste iPhone met een OLED-scherm die naar verwachting ook nog eens nauwelijks schermranden heeft. De iPhone 8 heeft daardoor een geheel nieuw design zonder homeknop, waardoor de Touch ID-sensor voor nogal wat problemen zorgt. Ming-Chi Kuo maakt in zijn nieuwe verslag geen melding van Touch ID, maar het is wel de verwachting dat dit één van de redenen is dat de vertraging later start dan normaal. Als gevolg van een latere productie, moet je ook rekening houden met een flink tekort voor de periode na de eerste beschikbaarheid.

‘iPhone 7s wel in september’

Dat de massaproductie van de iPhone 8 later begint dan normaal, betekent gelukkig niet dat we in september met lege handen komen te zitten. Volgens Ming-Chi Kuo komen deze twee modellen wel gewoon in september. De iPhone 7s en iPhone 7s Plus hebben naar verwachting hetzelfde uiterlijk als de huidige iPhone 7, maar dan met flink wat innerlijke verbeteringen. Kuo heeft zijn verwachtingen voor het aantal verkochte iPhones voor de tweede helft van 2017 wel naar beneden bijgesteld, als gevolg van het mogelijke uitstel. In plaats van 110 miljoen nieuwe iPhones (iPhone 7s, iPhone 7s Plus en iPhone 8), verwacht hij nu een totaal van 80 tot 90 miljoen stuks.

De nieuwe iPhones worden naar verwachting wel allemaal tijdens hetzelfde evenement aangekondigd, ergens in september 2017. Op de beschikbaarheid van de nieuwste iPhone 8 moeten we dan alleen waarschijnlijk wat langer wachten.

Bekijk ook

iPhone 8: het complete overzicht met nieuws, functies, specs en meer

De iPhone 8 is Apple's 4,7-inch toestel uit najaar 2017. Lees hier alles over de iPhone 8-functies, beschikbaarheid en prijzen. Ontdek de specs, functies en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.