iCulture-app: bootscreen

Update iCulture-app beschikbaar: versie 2.0.2 staat voor je klaar

In de App Store is versie 2.0.1 van de iCulture-app verschenen. De leesbaarheid is sterk verbeterd en er zijn veel bugfixes en optimalisaties gedaan. Ook is er 3D Touch Peek and Pop toegevoegd voor het scannen van artikellinks.

iCulture-app 2.0.1

De eerste update van de iCulture-app, met versienummer 2.0.1, is zojuist in de App Store verschenen. We hebben hard gewerkt om de app weer een stukje beter te maken. In deze update hebben we vooral gefocust op het verbeteren van de leesbaarheid en eerste bugfixes. Ook hebben we de toegankelijk voor visueel gehandicapten verbeterd, zodat het nu weer mogelijk is om het artikel voor te laten lezen. Ook handig voor onderweg in de auto voor lezers die onze oude voorleesfunctie missen!
Voor de gelukkige bezitters van een iPad Pro hebben we wat verdere optimalisaties gedaan, zodat onder andere het juiste toetsenbord nu wordt getoond.

Update 23 juni 2016: In de App Store is inmiddels ook versie 2.0.2 verschenen. Hierin hebben we twee vervelende crashes verholpen; een waarbij de iCulture-app crashte op de iPad Pro in landschapsmodus, en een crashfix voor iOS 8-gebruikers. We willen je graag verzoeken je 1-ster reviews aan te passen.
In 2.0.2 hebben we ook een paar kleine verbeteringen meegenomen die al gereed waren. Zo wordt het e-mailadres bij het invoeren van een reactie nu ook als zodanig herkend en wordt ‘Tip van de Dag’ nu correct uitgesproken voor VoiceOver-gebruikers.
Helaas is in deze versie een probleem ontstaan met de vertaalstrings bij ‘Meer > Instellingen > Verwijder advertenties’. We werken aan een oplossing.

Hieronder lees je het artikel zoals we dat voor versie 2.0.1 hadden geschreven.

Nieuw en verbeterd in de iCulture-app

Nieuw is ook dat voor links in artikelen nu 3D Touch Peek & Pop beschikbaar is voor bezitters van een iPhone 6s (Plus), zodat je kunt spieken of de achterliggende link de moeite waard is. We hopen Peek & Pop snel uit te breiden naar de volledige app, zodat je ook in het nieuwsoverzicht ook kunt peeken-en-poppen. Het was al mogelijk om 3D Touch Snelacties te gebruiken op het iCulture-appicoon.

De volledige changelog zoals die in de App Store staat lees je hieronder.

Highlights van iCulture-app 2.0.1

 • 3D Touch uitgebreid met Peek en Pop voor links in artikelen (iPhone 6s en iPhone 6s Plus only)
 • De leesbaarheid van het nieuwsoverzicht is sterk verbeterd.
 • Lettergrootte voor artikelen verbeterd met extra, extra, extraaaa fontgrootte.
 • Advertentiepositie in het nieuwsoverzicht is verplaatst naar onder het derde artikel (in plaats van helemaal bovenaan).
 • Toegangelijkheid voor visueel gehandicapten verbeterd. Scherm voorlezen werkt nu correct (onze excuses!).
 • Vorige/volgende navigatie door omhoog of omlaag te swipen bij artikelen is verwijderd. Het werkte voor geen meter. Naar links en rechts vegen om snel naar een vorig of volgend artikel te gaan werkt daardoor ook nu meer betrouwbaar.
 • Optimalisaties voor de iPad Pro.

Overige verbeteringen en bugfixes

 • Er is een probleem opgelost bij het plaatsen van reacties voor gebruikers van een SwiftKey-toetsenbord.
 • Favorieten worden niet langer dubbel, driedubbel of vierdubbel (really?) weergegeven.
 • Bij het terugzetten van de In-App aankoop is de melding vriendelijker gemaakt.
 • Sorteervolgorde bij reacties is nu ook overeenkomstig met de optie in Meer > Instellingen.
 • Artikelbalk (iets) hoger gemaakt zodat deze makkelijker te bedienen is.
 • De feedbackmail (Meer > Feedback > Stuur feedback) gaf niet altijd de juiste informatie weer.
 • Er is een mogelijke crash bij het plaatsen van een reactie opgelost.
 • Het is nu duidelijker welke partnerlinks extern in de browser openen (in Meer).
 • Voor de beide feedbackopties (Meer > Feedback) wordt nu een melding getoond als er geen e-mailadres geconfigureerd is.
 • Styling artikeltitel is nu meer in lijn met het artikel zelf.
 • Voor het tonen van de WhatsApp-knop onder een artikel wordt nu gecontroleerd of WhatsApp daadwerkelijk geïnstalleerd is.
 • In sommige gevallen bleef de selectie actief als er op een optie in Meer was geklikt.

En nu verder …

Er is door onze @basthomas erg hard gewerkt aan deze release, met een beetje hulp van aFrogleap, de partij die ook versie 2.0 heeft ontwikkeld (thanks Andrew en Sam!). Nu Bas wat bekender is met alle code na het overnemen van het project, hopen we snellere stappen te kunnen maken. En een groot woord van dank aan het testteam van de iCulture-app voor hun feedback.

We zijn uiteraard meteen aan de slag gegaan met versie 2.0.2. Hierin hopen we het automatisch verversen van de nieuwsindex terug te kunnen brengen. Dit functioneert nu nog niet, tenzij je een handmatige Pull to Refresh doet.
Verder zal in de volgende update de schakelaar voor ‘Breaking nieuws’ weer terugkeren. iCulture-dev @stayallive heeft onze eigen iCulture API (de achterliggende ‘motor’ van de site en de app) hierop nu voorbereid, zodat we het ook naar de app kunnen uitrollen.

Feedback welkom!
Dank voor alle (al dan niet) opbouwende kritiek, mooie recensies en massale feedback. We denken met deze versie weer een heel mooie stap in de juiste richting te hebben gedaan. We waarderen het enorm als je een nieuwe of bijgewerkte recensie in de App Store achterlaat, en we hopen uiteraard dat onze inspanningen gewaardeerd worden.

Opmerkingen, kritiek, bugs of andere tips? Gebruik de feedbackoptie in de app!

Op reacties onder dit artikel en App Store-recensies kunnen wij helaas minder optimaal of helemaal niet reageren.

Revisiegeschiedenis:

 • 2016 - 23 juni: Update 2.0.2 toegevoegd met twee belangrijke crashfixes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2016, 9:59
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen #icultureapp, iculture, iCulture-app, newiCulture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.