Apple-hoesjes van leer

iPhone 6s-hoesjes passen vaak niet op de iPhone 7

Veel hoesjes voor de iPhone 6s zullen niet passen op de iPhone 7. Hier lees je waar je op moet letten en of je een nieuw hoesje voor de iPhone 7 nodig hebt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

We krijgen de afgelopen dagen regelmatig de vraag of de iPhone 6s-hoesjes nog te gebruiken zijn in combinatie met de iPhone 7. De afmetingen van het toestel zijn immers hetzelfde gebleven. Toch zijn er een aantal punten om op te letten, waardoor je hoesje niet meer goed past.


Apple-hoesjes van leer

Oude hoesjes passen niet

Bij het bestellen van een iPhone 7 krijg je bij Apple meteen de vraag of je een passend hoesje wilt bijbestellen. Logisch, want bij Apple moet de schoorsteen ook blijven roken. Maar misschien kun je geld besparen door je oude hoesje te blijven gebruiken. Het ligt er wel aan welk model het is.

Als je in de Apple Store kijkt, dan zul je zien dat ze vooral nauwsluitende cases verkopen, met een uitsnijding voor de camera. Er zijn vier punten waarop je moet letten:

  • Uitsnijdingen voor de camera (vooral die van de iPhone 7 Plus is groter)
  • Uitsnijdingen aan de onderkant (de iPhone 7 heeft geen 3,5mm-jack meer
  • Locatie van knoppen aan de zijkant

Voorzover we konden nagaan op basis van prototypes zitten de knoppen voor volume, mute en aan/uit nog steeds op dezelfde plek.

iPhone 7 vs iPhone 6s

Camera-uitsnijding
Het meest cruciale punt is de uitsnijding voor de camera. Zoals je op de foto hierboven kunt zien is er meer ruimte nodig, terwijl sommige hoesjes een erg krappe uitsnijding hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor de nieuwe siliconenhoesjes van Apple. Links zie je het model voor de iPhone 6s, rechts het model voor de iPhone 7. Er is duidelijk te zien dat de opening voor de camera groter is gemaakt:

iPhone 7 cases van Apple

De nieuwe siliconenhoesjes zijn voor €39 in de winkel te vinden.

Bij andere hoesjes is ook vaak sprake van krappe camera-uitsnedes, waardoor ze niet goed zullen passen. Toch zagen we in de Apple Store ook een aantal iPhone-hoesjes die prima geschikt zijn voor je nieuwe iPhone 7 , omdat ze geen of ruime uitsnijdingen hebben voor de knoppen en camera:

Passende hoesjes voor iPhone 7

Van links naar rechts:

  • Decoded Leather Pouch met omhoogtreklint (€39,95)
  • Sena Snap On Case met opbergvakjes (€59,95)
  • Incase Sports Armband (€39,95)

Uiteraard past ook dit accessoire nog prima:

Mophie Universele Riemclip

En dat geldt ook voor de meeste autoaccessoires, zoals deze:

Kenu AirFrame Plus

Je hoeft geen rekening te houden met stereospeakers aan de onderkant van de iPhone 7, want uit schema’s op de website van Apple blijkt dat het linker gaatjesrooster puur cosmetisch is. Er zit geen extra speaker op de plaats waar de 3,5mm-jack zat.

Toe aan een nieuw hoesje? We hebben een apart artikel over de nieuwe iPhone 7-hoesjes:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2016, 13:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoesje, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.