iPhone 3G: Britse Apple Stores hebben moeite met abonnementenverkoop

Apple zal in de Britse Apple Store niet meteen de iPhone 3G met een abonnement kunnen aanbieden. De winkels zijn niet in staat om een kredietcheck te doen en het personeel heeft ook geen ervaring met het verkopen van abonnementen.

De gesubsidieerde iPhone 3G schijnt problemen op te leveren in de Britse Apple Store. Als het toestel op 11 juli wordt gelanceerd zijn de Apple Stores waarschijnlijk niet in staat om een kredietcheck uit te voeren en bovendien is het personeel niet gewend om mobiele telefoonabonnementen te verkopen. Een woordvoerster van O2 zegt dat ze nauw samenwerken om toch abonnementen in de winkel te kunnen aanbieden.

Bij de eerste generatie iPhone was het zo, dat klanten in de winkel afrekenden voor het toestel, waarna ze thuis één van de O2-abonnementen konden uitkiezen. O2 liep daarbij geld mis omdat heel wat mensen ervoor kozen om het toestel te unlocken. Vandaar dat Apple nu heeft gekozen voor het traditionele subsidiemodel, waarbij klanten verplicht zijn om al in de winkel een abonnement te kiezen. In de Apple Store zal de iPhone wel met prepaid-kaart te koop zijn, net als in de O2 Store en bij Carphone Warehouse. Hoeveel zo’n prepaid toestel zal kosten is niet bekend, maar volgens de geruchten zal het vanaf £350 zijn.

Via: Mobile
Dankjewel, Truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2008, 18:45
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, abonnementen, app store, apple, groot brittannië, iPhone 3G, prepaid, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.