iPhone XS Max hand

‘Nieuwe coating beschermt iPhone beter tegen krassen en beschadigingen’

Apple wil de iPhone beter bestand maken tegen allerlei beschadigingen. Een speciale coating moet ervoor zorgen dat er minder snel krasjes op je iPhone komen.

Een goed iPhone-hoesje kan je toestel beschermen als je hem op de grond laat vallen of ergens tegenaan stoot. Het nadeel van een hoesje is dat je iPhone dan vaak ook een stuk dikker en zwaarder wordt. Daar lijkt Apple mogelijk iets aan te willen doen. In een patent omschrijven ze een speciale coating die bescherming biedt.

‘Coating beschermt iPhone tegen krassen en beschadigingen’

Het patent is ontdekt door PatentlyApple. De coating kan bescherming bieden tegen schade door krassen, als gevolg van vallen of andere soortgelijke beschadigingen. De coating bestaat bijvoorbeeld uit allerlei kleine deeltjes en is geheel transparant, zodat je er vanaf de buitenkant niets van ziet. In Apple’s patent zijn meerdere lagen in de coating omschreven.

Coating patent tegen krassen.

De coating kan gebruikt worden op zowel de binnenkant als de buitenkant van een toestel. Apple omschrijft zelfs het gebruik van een diamant-achtig carbon. Diamant staat ook wel bekend als het hardste natuurlijke materiaal op aarde. De coating kan niet alleen toegepast worden op de iPhone, maar volgens het patent ook op de iPad, Apple Watch, MacBooks, koptelefoons, AirPods en nog veel meer.

Het patent stamt uit het tweede kwartaal van 2018. Het is mogelijk dat Apple de techniek al (deels) toegepast heeft op de nieuwste toestellen. Het laat in ieder geval zien dat Apple bezig is met het verder verbeteren van de stevigheid en krasbestendigheid van haar toestellen. Helemaal krasbestendig zal het waarschijnlijk nooit worden, dus als je je toestel ongeschonden wil gebruiken kun je het beste een iPhone-hoesje gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2019, 9:06
Bron Bron PatentlyApple
Categorie Apple
Onderwerp patent

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.