iPhone 15 line-up met kleuren

Reacties voor: iPhone 15 design: dit is het nieuwe uiterlijk

Apple heeft het design van de iPhone 15 (Pro) van een opfrisbeurt voorzien. De randen zijn minder hoekig en de behuizing van de Pro-modellen is van een ander materiaal gemaakt. We vertellen je alles wat je moet weten over het ontwerp van de iPhone 15-serie.
Lees het complete artikel → iPhone 15 design: dit is het nieuwe uiterlijk
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Dit is precies wat ik bang voor ben en wat wel echt armoe troef is. Alleen maar heen en weer schakelen tussen twee onderwerpen en dat steeds nieuw noemen. Heeft men daar hele ontwerp afdelingen voor? Om steeds met dezelfde Candy bar te komen met om de drie – vier jaar wisseling van platte zijkant naar ronde zijkant en dan weer naar platte zijkant? En dat dan nu nog beweren dat dat een nieuw gevoel geeft. Nou heeft het mij nooit gegeven. Door die cadans heb je ook dat mensen die langere tijd een toestel gebruiken dan alweer daar bij uitkomen, ik heb de eerste se gebruikt tot de iPhone mini maw ik heb steeds platte zijkanten gehad…..

  2. Waar velen een bizar nieuw ontwerp verwachten, lijkt het mij vrij lastig om hier wat echt vernieuwends in te ontwerpen.
    Tenzij je bv Samsung heet en “gebruiksvriendelijk” niet als criteria geldt.
    Bovendien moet het uiteindelijk ook verkocht worden en dan zal men waarschijnlijk niet zulke radicale wijzigingen doorvoeren.

    Van de renders wordt ik niet heel enthousiast, maar met een case er omheen zie je er niks meer van 😉

  3. Ik heb dit hoekige design nooit gemogen. Vond de X veel fijner. De 12 en nu de 14pro, kan er niet aan wennen. Graag weer terug naar (half)rond

  4. Jammer dat men meent Samsung na te lopen.
     op zich is al geweldig in ál zijn functies en veiligheid.

  5. Ik heb de iPhone 11 Pro Max in het groen groen. Dit vind ik het mooiste model, formaat. De huidige vormgeving vind ik echt helemaal niks. Gelukkig is de iPhone 11 Pro Max snel zat, en de camera is goed die gaat nog wel een jaar mee. Dus kom maar op met de nieuwe vormgeving. 🤗

  6. @Victor: je zou een zijkant met een holling kunnen doen ipv een bolling. Of een zijkant die schuin afloopt . Of in een punt. En anders maar steeds hetzelfde houden maar mensen voor de gek houden met om en om een zelfde onderwerp steeds als nieuw aan te bieden, nou laat dan maar…… ja met een Case maakt het nooit veel uit die kleuren ook niet, ik heb er altijd een Wallet om dit is ook heel praktisch naast dat het beschermd

  7. Heb onlangs de 14 Pro Max gekocht en ben super blij met de weer platte kanten zoals mijn oude 5. Ik vond mijn 11 Pro Max maar niks met zijn ronde vormen. Over een paar jaar weer een notch en dat weer vernieuwend noemen?

  8. Ongelofelijk hoeveel mensen het model (vorm) van het toestel belangrijk vinden maar er vervolgens een lelijk hoesje omheen doen om er vervolgens niks meer van te zien. Zeer oppervlakkig allemaal, maar wel goed voor de verkoop.

  9. Helemaal mee eens !

  10. Ik hou van mn platte zijkanten. Juist het ronder vind ik goedkoper eruit zien. Hoop dat de 16 wel echt naadloos is zonder dynamic island (dat ik nu niet gebruik)

  11. Oh man, ik hoop het niet. Vond die ronde randen echt de lelijkste modellen…
    Ik ben blij met mijn platte zijkantje. Vond ik toen op de 5 al prachtig.

  12. Waarom geen platte opvouwbare iPhone. Apple is het spoor echt bijster ieder jaar hetzelfde uitbrengen, kom eens met wat nieuws.

  13. De ontwikkeling van een product heeft verschillende stadia tot op een bepaald moment de juiste vorm wordt gevonden en daar wordt meestal aan vast gehouden tot het product vervangen wordt door een ander nieuw ding (zie iPod>iPhone) dat het vorige vervangt. De enige verandering die er dan nog komen zijn meestal gewoon cosmetische.

    Lopen roepen dat er geen innovatie meer inzit of dat Apple de weg kwijt is, is hetzelfde als beweren dat Ferrari maar een prutsbedrijf is omdat ze alweer maar eens een auto hebben gemaakt met vier wielen.

  14. Origineel geplaatst door Sander
    Waarom geen platte opvouwbare iPhone. Apple is het spoor echt bijster ieder jaar hetzelfde uitbrengen, kom eens met wat nieuws.

    Vernieuwen om het vernieuwen is natuurlijk geen excuus…🙄
    Het moet iets toevoegen, als iets goed is hoeft het niet te veranderen.

    “Never change a winning formula”😎

  15. Mijn verwachting:
    Apple komt in 2025 met de volgende (nieuwe 😉) modellen:
    iPhone 16 R(ound)
    iPhone 16 S(traight)
    iPhone 16 H(ollow)

    iPhone 16 R Pro
    iPhone 16 S Pro
    iPhone 16 H Pro

    En uiteraard ook de max varianten.

  16. Zou een slechte zaak zijn om weer ‘retro’ te gaan naar de ronde zijkanten. Die heb ik nooit mooi gevonden. Stond altijd wat sullig. Alsof ze niks beters konden verzinnen. Juist de mooie strakke zijkanten vind ik prima en modern eruit zien. En ja: natuurlijk gebruiken veel mensen een hoesje, waardoor je veel van zijkanten en achterkant minder of zelfs niet ziet. Maar daarom kan je nog wel een mening hebben over het design!

    De ronde randen en het glas vond ik ook nooit mooi aan de Apple Watch. Daarom ben ik erg blij dat bij de Apple Watch Ultra het design een stuk stoerder is en het glas plat. Veel beter en prettiger. Heb hem sinds kort en bevalt me uitstekend! (Gebruik bijna steeds 55-58 uur na 1x batterij laden; zonder energiebesparingsoptie)

  17. @Jon: de vorm is wel degelijk bepalend, of je nu wel of geen hoesje gebruikt. Het hoesje heeft namelijk dezelfde vorm als het toestel. Ik kan niet wennen aan de hoekige randen, hiervoor is het formaat 6.1 inch voor mijn handen niet prettig. De iphone X(S) blijft voor mij persoonlijk het mooiste en de best in de handliggende iphone. Graag terug naar ronde vorm en 5.8 inch

  18. Het hoekige design vind ik waardeloos. De Pro Max serie 12, 13, 14 is daardoor zo lomp geworden dat ik terug ben bij de 11 Pro Max, deze is goed hanteerbaar.

  19. “Never change a winning formula”😎

    Vertel dat aan Nokia….

  20. @Sander: Al zal Apple een foldable iPhone uitbrengen, wat voorlopig er nog niet zal komen zal het een apart niche doelgroep aanspreken. Het moet naast form, ook functioneel en hanteerbaar zijn. Want ook Samsung brengt maart hun Z series ook nog steeds de Galaxy S lijn uit. Voor de meesten zijn dat de bestsellers. Apple is meer commercieel geworden en wil dat het de ontwikkelingskosten ook weer terug verdiend worden. En als het te duur wordt en je weet hoe ze zijn, want de prijzen vinden jullie nu al belachelijk. Laat staan als Apple met een opvouwbare iPhone komt.

    Er zit meer achter dan even simpel een telefoon op de markt te brengen. Er moet met vel dingen rekening gehouden worden.

  21. @Rv: helemaal mee eens. Ik gebruik de iPhone 11 Pro. In mijn optiek is dit de fijnste telefoon die appel gemaakt heeft. 5,8 oled scherm , een prima camera en een zeer lange batterijduur. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Oké, een 120 hertz scherm zou het helemaal afmaken.

  22. (Red.) Artikel bijgewerkt met alles wat we weten over het iPhone 15-ontwerp.

  23. Wat is concreet het te verwachten lagere gewicht? Door gebruik andere materialen?

  24. Wat ik vind is dat een nieuwe iPhone laat ons zeggen vanaf de 12 serie het gewoonweg niet meer waard is om hem aan te kopen omdat de verschillen zo klein zijn dat de gewone man in de straat nog niet meer ziet met welk model je rondloopt en de camera’s zijn al langer top voor wat de meeste mensen hem gebruiken. De snelheid al van hetzelfde, de ene valt bijna niet van de andere te onderscheiden of je moet ze naast elkaar leggen en dan nog.
    Ik doe het nog altijd met mijn iPhone 11 pro en die doet voor mij wat ik wil en ben tevreden dus ga 8k geen +1000€ uitgeven om met het nieuwste van Apple rond te lopen als je bijna geen verschil merkt. Ze zouden bij Apple wat innovatiever mogen worden.
    Vanaf de eerste iPhone tot de 6de was er telkens een NIEUWE iPhone maar nu….
    Steve Jobs draait zich om in zijn graf als hij ziet wat voor mannen nu aan het roer staan van zijn oh zo mooie schip indertijd.

  25. Gelukkig blijft het een monoblok met een plat scherm.
    Maar stop met geruchten alsjeblieft, gaat nergens over want er is niks nieuws.

  26. @Leo: Ja innoveren kennen ze niet meer bij Apple.
    Daarom verkopen ze nu minder vaak een nieuw toestel ik kocht vroeger elke jaar een nieuwe nu zo min mogelijk omdat het altijd veel gedoe is voor niks. Ik denk dat deze randen dan ook voor meer omzet zullen zorgen omdat er weer meer glas vervangen zal moeten worden.

  27. Ik mis vooral de mooie blauwe kleur van de iPhone 12 pro!

  28. Ik word er af en toe echt moe van van die geruchten. Veel mesen die ik ken hebben altijd een hoes om hun iphone zitten… het draait om het scherm, mensen kunnen zich zo druk maken om de achterkant…

  29. (Red.) Artikel aangepast met de nieuwste geruchten over het iPhone 15 design.

  30. (Red.) Artikel bijgewerkt met officiële info, nu dit bekend is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.