Reacties voor: Dit maakt de camera’s van de iPhone 12-serie bijzonder

Focus op de belangrijkste camera-specs
De iPhone 12-serie heeft een aantal verbeteringen voor de camera gekregen. In dit artikel zetten we op een rij wat er nou eigenlijk nieuw is aan de camera's van alle modellen: van de iPhone 12 (mini) tot de iPhone 12 Pro (Max).
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Hi ik mis de grotere fysieke sensor met grotere pixels bij de 12 pro Max in jullie stuk. Hierdoor is de f2.2 minder erg dan de f2 van de “normale” pro

  2. Heeft de 12 pro Max een optische zoom van 2.5 of een optische zoom die 2.5x groter is dan de 11 (5x dan)?

  3. Pas op we worden weer voor de gek gehouden door apple marketing!! De iphone 12 pro telelens heeft net als de upgone 11 pro en de iphone 7plus nog steeds maar 2 keer optisch inzoomen. Helaas loopt apple al jaren achter op dit vlak terwijl huaweie en samsung dit al jaren op orde hebben. Apple marketing bedoelt met 4x zoom 2 x uitzoomen (omschakelen naar ultra wide lens) en 2 keer optisch inzoomen met de telelens. Helaas zie de specs met de daadwerkelijke teleurstellende specs van apple zelf hieronder

  4. Inmiddels gaat bovenstaand artikel technisch correct door het leven. Dit komt in te houden dat de cams pixelgewijs en wat de de telezoomfactor betreft inderdaad wat achter blijven hinken – maar dat de cameramodule voorlopig alsnog bij de beste cams in een smartphone blijven behoren. 12 MP in al z’n schoonheid zeg maar …al is wél diegene die de shutterknop komt te activeren een erg bepalende factor om hét verschil tussen een kiekje en een plaatje te maken.

  5. ik heb een iphone XS (met telelens 2x optisch), kan ik met de “normale” iphone 12 dan hetzelfde Zoomen? hoor het graag.

  6. Hallo! Zit er verschil tussen de telelens camera van de XS en de normale 12 ? (Qua optische zoom?) staat bij beide 2x op de vergelijkssite van Apple. Hoor het graag! Kan online het antwoord het vinden.

  7. (Red.) Artikel uitgebreid met meer camerafuncties.

  8. Zó bijzonder vind ik de camera van de 12 Pro ook weer niet… had er meer van verwacht.

  9. Vorig jaar introduceerde Apple de nachtmodus in de Camera-app. Hiermee werden foto’s in het donker aanzienlijk beter, maar het werkte niet met alle lenzen. We hoopten al dat Apple de nachtmodus naar alle lenzen zou brengen en die wens is vervuld. Ongeacht of je een iPhone 12 mini of een iPhone 12 Pro gebruikt zal de nachtmodus nu zijn werk altijd moeten doen.

    Mooie toevoeging maar waarom ook niet op de 11Pro, lijkt me een softwarematige toevoeging.

  10. Volgens mij zijn de lenzen identiek gebleven. De lenzen in de 11 en de 12 hebben dezelfde specificaties met het verschil dat op de 12 meer (enkele) softwarematige trucjes zijn uit te halen. De 12 serie is daarmee niet bijzonder te noemen.
    De 12 pro modellen hebben wel andere lenzen. Maar dat model is nog niet beschikbaar. Het grootse verschil dat ik zie is in de nachtmodus die meer licht kan opnemen en verbeterde portretmodus. De enige echte verbetering heeft dus plaats gevonden op de 12 pro modellen. Maar of de verbetering in praktijk ook in betere foto’s resulteren moeten we nog even afwachten.

    Er zit ook een groot verschil in prijs tussen de 11 en de 12. Dus als ik enkel naar de camera kijk zie ik geen verbetering die het prijsverschil rechtvaardigheid. Zeker als ik de mogelijkheid in gedachten houd om tweedehands te kopen.

    Dus dit artikel brengt mij alleen maar verder in verwarring buiten het feit dat ik de 12 gewoon mooier vindt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.