Apple 11 verkoop Tokio

De iPhone 11 verkoop start vandaag (+ antwoord op veelgestelde vragen)

Apple opent vandaag wereldwijd de deuren voor de iPhone 11 verkoop. Hier vind je foto's van de Apple Stores wereldwijd en krijg je antwoord op je veelgestelde vragen. Hoe zit het met de wachtrij? Kan ik nu nog reserveren?

De iPhone 11 verkoop is gestart

De meest bijzondere locaties om je nieuwe iPhone te halen is natuurlijk bij het vernieuwde Apple Fifth Avenue en de nieuwe Apple Marunouchi in Tokio (zie foto’s). Maar je kunt natuurlijk ook gewoon in Amsterdam, Brussel, Den Haag of Haarlem terecht. Of bij je favoriete provider of webwinkel. Er staan vandaag wel wat rijen bij de Apple Stores, maar door de nieuwe werkwijze met reserveringen voor een bepaald tijdslot zul je nauwelijks mensen in slaapzakken en kampeerstoelen meer zien.


Het wordt dit jaar een relatief bescheiden introductie: Apple heeft namelijk besloten om geen mediaspektakel bij Apple Amsterdam te doen. Dit heeft te maken met de verbouwing die momenteel gaande is: de winkel is een stuk kleiner en al die bouwactiviteiten staan ook niet zo mooi op de foto’s en video’s. Als iCulture-redactie zullen we desondanks bij Apple Amsterdam langsgaan, ook om onze gereserveerde spullen af te halen. Gisteravond rond 23:00 uur zaten er in Amsterdam al wel drie mensen in de rij. iCulture-redacteur Daniel (@dvischjager) maakte onderstaande foto van wachtenden bij Apple Union Square in San Francisco:

Apple Union Square iPhone 11 launch

Hier lees je onze eerdere artikelen over de iPhone pre-order:

iPhone 11 bij provider nu bestellen

  • Koop iPhone bij T-Mobile
  • Koop iPhone bij Tele2
  • Koop iPhone bij Vodafone (incl. 6 maanden gratis Apple Music)
  • Koop iPhone bij KPN
Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

Apple stuurde foto’s van de andere kant van de wereld, waar de iPhone-verkoop al van start is gegaan. In dit artikel zie je een impressie van de introductie in Tokio.

Apple 11 verkoop Tokio

Al je veelgestelde vragen over de iPhone 11 verkoop

We krijgen regelmatig vragen van mensen die bij de Apple Store hun nieuwe iPhone willen afhalen. Hieronder bespreken we een aantal:

Kan ik op het laatste moment nog naar de Store gaan voor losse verkoop?

Dat kan, maar je hebt geen zekerheid dat het model dat jij wilt hebben nog op voorraad is. Bovendien zul je een tijdje in de rij moeten wachten.

Moet ik op het afgesproken tijdstip bij de Store zijn?

Heb je een tijdslot tussen 8:00 en 8:30 uur, dan wordt er verwacht dat je in de loop van dit tijdslot in de juiste rij aansluit. Dat hoeft niet precies om 8:00 uur, maar het kan ook nog om 8:29 uur. Apple heeft de tijdslots vooral gekozen om de toestroom van mensen wat meer te spreiden. Je kunt ook iets laten komen opdagen, maar veel vroeger heeft meestal weinig zin. Kom je helemaal niet je aankoop afhalen, dan zal Apple na een paar dagen het toestel niet langer voor je vasthouden en de aankoop annuleren.

Wat als ik te laat ben voor mijn tijdslot?

Je kunt ook op een later moment je bestelde iPhone afhalen. Omdat je al betaald hebt voor het toestel zal Apple de iPhone niet zomaar meegeven aan iemand in de wachtrij.

Apple Marunouchi

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Dat kan. In de Apple Store-app kunt je op het linkje Annuleer artikel tikken om de aankoop te annuleren. Je krijgt dan je geld na een paar dagen teruggestort.

Kan iemand anders mijn bestelling ophalen?

Dat kan. Je kunt in de app een extra persoon toewijzen. Met de QR-code en geldige legitimatie kan deze persoon de iPhone ophalen.

Apple 11 verkoop Tokio

Kan ik nog extra spullen afrekenen?

Heb je een iPhone gereserveerd en kom je die ophalen, dan kun je ook nog wat extra accessoires meenemen zoals een hoesje. Een boodschappenlijst met nog 7 iPhones, 4 iPads en een MacBook is misschien niet zo handig op het moment dat het druk is in de Store.

Apple 11 verkoop Tokio

Waar kan ik nu nog terecht voor de iPhone 11?

Vanaf vandaag is de gewone verkoop van start gegaan, dus je kunt gewoon terecht bij de vele webwinkels, telecomproviders en natuurlijk ook bij Apple zelf. De voorraad zal per winkel wel verschillend zijn, maar daarover lees je meer in ons overzicht met iPhone-levertijden.

iPhone 11 bij provider nu bestellen

  • Koop iPhone bij T-Mobile
  • Koop iPhone bij Tele2
  • Koop iPhone bij Vodafone (incl. 6 maanden gratis Apple Music)
  • Koop iPhone bij KPN
Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

Kan ik nu nog reserveren?

Dat kan, maar dan sta je wel later in de wachtrij en krijg je dus ook later geleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.