iPad-Pro-concept-breda

‘iPad Pro gebundeld met stylus, krijgt speciaal Apple-toetsenbord’

De iPad Pro krijgt een stylus die in de doos verpakt zit, en een speciaal toetsenbord dat Apple zelf ontwerpt. Ook weten we meer over iOS 9.1, de eerste grote update voor iOS 9 die zich ook op de grotere iPad richt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPad-Pro-concept-breda

Het is de laatste dagen wat stiller rondom de iPhone 6s, maar dat wil nog niet zeggen dat de geruchtenmolen rondom het Apple Event op 9 september stil staat. Nieuwe geruchten rondom de iPad Pro bevestigen de stylus, de komst van iOS 9.1 tegelijk met de iPad Pro en een speciaal toetsenbord dat later dit jaar moet verschijnen.

The New York Times zegt een bron gesproken te hebben die een briefing kreeg over de iPad Pro. Daarin was niet alleen de grotere iPad te zien, maar blijkt Apple ook de laatste hand te leggen aan een speciaal iPad toetsenbord dat nog voor het einde van dit jaar in de winkels moet liggen.

Speciale stylus gebundeld met iPad Pro

De bekende geruchtenverspreider 9to5Mac is ook weer van de partij, die lucht heeft gekregen van de speciale stylus die samen met de iPad Pro onthuld wordt. In tegenstelling tot eerdere berichten wordt dit pennetje gebundeld met de iPad Pro en “ziet hij er niet uit als een traditionele stylus”, aldus de bronnen. Wel zullen er alternatieve styli los verkocht worden.

Deze pen moet het navigeren op het grotere scherm makkelijker maken, en is speciaal bedoeld voor ontwerpers en tekenaars die met de pen en design-apps nauwkeurige ontwerpen kunnen maken. Door de stylus te combineren met het Force Touch-display van de iPad Pro kan de gebruiker bovendien dikkere en dunnere lijnen maken door harder of zachter met de pen op het scherm te drukken.

iPad-Pro-concept-breda

Volledig Force Touch-display

Over Force Touch gesproken, de nieuwste geruchten wijzen erop dat de iPad Pro toch een volledig Force Touch-display krijgt, net zoals de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Dit druist in tegen de eerdere verhalen, die beweerden dat Force Touch-achtige functies in de stylus ingebouwd zouden worden, in plaats van in het scherm. Hoe dan ook: dat de iPad Pro Force Touch op de een of andere manier ondersteunt lijkt waarschijnlijk.

In de categorie open deur: bronnen zeggen ook dat Apple accessoires voor de iPad Pro te koop aan zal bieden. Smart Covers en Smart Cases dus, in de kleuren en van het materiaal dat we van Apple gewend zijn. De prijs zal iets hoger liggen dan van andere iPad-accessoires, simpelweg omdat ze een stuk groter zijn.

iOS 9.1 richt zich op de iPad Pro

Als de iPad Pro eind dit jaar in de winkels ligt, zal iOS 9.1 tegelijk beschikbaar komen. De eerste grote update voor iOS 9 maakt betere ondersteuning voor het grotere display mogelijk en optimaliseert de multitasking-functie voor het grotere scherm. Apple schijnt ook te werken aan een speciale ‘multi-user’ modus, waardoor meerdere gebruikers tegelijk een iPad kunnen gebruiken. Het is echter onduidelijk of deze modus al klaar is om toegevoegd te worden aan iOS 9.1.

Een flinke dosis geruchten dus, maar met 9 september bijna in zicht, hoeven we niet lang meer te wachten tot we erachter komen of al deze anonieme bronnen het bij het rechte eind hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2015, 13:30
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple event, ios 9, ipad pro, stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.