iPad specificaties

iPad was ‘s werelds populairste tablet in 2017, ruim voor Samsung

In 2017 was de iPad met 43,8 miljoen verkochte exemplaren de populairste tablet wereldwijd. Samsung kwam met 24,9 miljoen stuks niet eens in de buurt.

Heb je een tablet nodig, dan is er grote kans dat je kiest voor een iPad. Wereldwijd staat de iPad met voorsprong nog steeds op nummer 1. Apple verslaat daarmee concurrenten zoals Samsung en Amazon. Het blijkt uit cijfers van IDC die vandaag bekend zijn gemaakt. Apple verkocht in 2017 in totaal 43,8 miljoen iPads, zo redeneert IDC. Dit blijkt ook uit de kwartaalcijfers van Apple. Samsung en Amazon verkochten respectievelijk 24,9 miljoen en 16,7 miljoen tablets. Kortom: zelfs als Samsung en Amazon hun tablet-business zouden samenvoegen zijn ze met 41,6 miljoen nog steeds kleiner dan Apple.

IDC 2017 tabletmarkt

Apple had in 2017 een marktaandeel van 26,8 procent wereldwijd. Meer dan één op de vier tablets is dus een iPad en het groeit, want een jaar eerder was het nog 24,3 procent. Wellicht heeft het ermee te maken dat de grote techbedrijven (behalve Apple) grotendeels zijn gestopt met het ontwikkelen van nieuwe tablets. Eerder schreven we dat 2018 daarom een topjaar voor de iPad zal worden.

Wel zal er voor de iPad Pro wat concurrentie komen uit andere hoek. HP, Lenovo en Asus gaan dit voorjaar nieuwe 2-in-1 modellen uitbrengen die een notebook en tablet combineren. Ze zijn gebaseerd op de volgende generatie Snapdragon-processors van Qualcomm. Een aantal daarvan is vooral bedoeld als laptop, maar er zijn ook een paar waarbij het toetsenbord afneembaar is, zodat ze als tablet te gebruiken zijn.

iPad marktaandeel 2017

Apple maakte vorige week de nieuwste kwartaalcijfers bekend, waaruit bleek dat de iPad in het vierde kwartaal 6% was gestegen in vergelijking met voorgaand jaar. De gemiddelde verkoopprijs van een iPad ging omhoog van $423 naar $445. Dat maakt duidelijk dat lang niet iedereen voor het 9,7-inch iPad 2017-model kiest, maar ook voor de duurdere iPad Pro’s. Dat de verkoop van iPads toeneemt is bijzonder, omdat de totale tabletmarkt in 2017 met 6,5 procent daalde.

Dit jaar kunnen we ongetwijfeld weer nieuwe modellen tegemoet zien. In maart verwachten we de aankondiging van de opvolger van de 9,7-inch iPad en vlak daarna komen de nieuwe iPad Pro-modellen. Volgens geruchten hebben ze smallere schermranden en zit er geen thuisknop meer in. Wel zouden ze werken met gezichtsherkenning. Een groot vraagteken is of er ook nog een nieuwe iPad mini komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2018, 20:28
Bron Bron IDC
Categorie Achtergrond
Onderwerpen amazon, marktaandeel, samsung, tablet
Device iPad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.