Problemen met Wi-Fi teruggekeerd in iOS 4.3.3 op iPhone en iPad

Sinds iOS firmware 4.3.3 kampen de iPhone en de iPad met verbindingsproblemen op WiFi-netwerken. De verbinding valt willekeurig weg, pakt het netwerk helemaal niet meer of laat geen WiFi-icoon zien.

WiFi-problemen door firmware update op iPhoneVerschillende gebruikers op het officiële discussieforum van Apple klagen erover dat hun Wi-Fi-verbinding wegvalt, nadat ze hun iPhone of iPad geüpdatet hebben naar iOS firmware 4.3.3. Het wegvallen van de internetverbinding was al eerder een probleem op de iPad. Dat werd verholpen in firmware-updates, maar lijkt met 4.3.3 weer terug te zijn en nu zelfs de iPhone en iPod touch te beïnvloeden. Apparaten maken geen verbinding meer met een netwerk, er verschijnt geen WiFi-icoontje in het scherm of de verbinding houdt er op willekeurige momenten mee op.


De klachten worden hier en hier besproken op het Apple-forum. Ook bloggers melden verbindingsproblemen:

“Het wegvallen van de verbinding duurt een halve tot hele minuut, maar gebeurt niet meer dan 3 of 4 keer per dag – zeker niet ‘de hele tijd’. Op mijn iPad 2 is het signaal stabiel en valt het niet weg, maar het signaal is wel zwakker dan ooit. Zelfs als ik op enkele meters van mijn router zit. Deze problemen had ik niet met iOS firmware 4.3.2 en 4.3.1.”

Nu het euvel door zoveel gebruikers wordt vastgesteld, kan iOS firmware 4.3.4 (of 4.4) eigenlijk niet lang meer uitblijven. Als je al langer Wi-Fi-verbindingsproblemen met de iPhone, iPod touch of iPad ervaart, kun je terecht in de sectie Problemen op ons forum.

Via Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2011, 11:24
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen ios 4, ipad, verbinding
97 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.