iPad-browser heeft 53 keer meer marktaandeel dan Galaxy Tab

Op de iPad wordt 53 keer meer gebruik gemaakt van de browser dan van de eerstvolgende concurrent, de Samsung Galaxy Tab.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad browserEen tablet is ideaal om op de bank lekker te internetten. Maar doen mensen dat ook? Als je naar de browserstatistieken van tablets kijkt, blijken de iPad-gebruikers de meest fanatieke. Net Applications keek hoeveel marktaandeel de mobiele browsers van de populairste tablets hebben en kwam voor de iPad op 0,92% van de totale browsermarkt (dus inclusief desktopgebruik). Dat is verontrustend weinig, maar tegelijk is het heel veel. De eerstvolgende concurrent is namelijk de Samsung Galaxy Tab, die niet verder komt dan 0,018%. Op de iPad wordt dus 53 keer meer geïnternet dan op andere tablets. Het verschil is enorm.


Kijk je naar het browsergebruik op de iPad tussen april 2010 en mei 2011, dan blijkt dat er vorig jaar april al meer gebruik werd gemaakt van de iPad-browser, dan van de Galaxy Tab op dit moment. Toen de iPad nog maar een maand op de markt was had de iPad al een marktaandeel dat even groot is als het huidige marktaandeel van de Galaxy Tab, Motorola Xoom en BlackBerry PlayBook samen.

In mei 2011 waren namelijk de cijfers van de concurrenten:

  • Samsung Galaxy Tab: 0,018%
  • Motorola Xoom: 0,012%
  • Blackberry PlayBook: 0,003%

Bij de iPad zet de groei gewoon door. Het laat zien wat we eigenlijk al wisten: Apple heeft met de iPad een apparaat gemaakt dat mensen écht willen gebruiken. Ze gaan niet alleen als warme broodjes over de toonbank, maar mensen begrijpen ook echt waar zo’n apparaat voor bedoeld is. In mei 2011 zijn de cijfers verdubbeld ten opzichte van november 2010, elke maand groeit het internetgebruik op de iPad met zo’n 10%.

ipad gebruik

Via: Mashable

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.