Adobe CEO zegt dat Flash-ruzie met Apple voorbij is

Adobe CEO Shantanu Narayen zegt dat de ruzie tussen Apple en Adobe over Flash voorbij is. Ook denkt hij dat Android-tablets het uiteindelijk zullen winnen van de iPad.

adobe ceoAdobe CEO Shantanu Narayen heeft gezegd dat de ruzie tussen Apple en Adobe voorbij is. De twee bedrijven zullen geen ruzie meer maken over Adobe Flash op iOS-toestellen. Maar tegelijk had Narayen slecht nieuws voor de hervonden ‘vriend’: de iPad gaat het niet halen. Google’s Android gaat uiteindelijk de iPad inhalen. Adobe’s CEO zei dat tijdens een interview met Walt Mossberg op de D9-conferentie van All Things D. Op de vraag of “Adobe en Apple klaar zijn met de ruzie over Flash” antwoordde Narayen: “Absoluut!”


Apple CEO Steve Jobs schreef vorig jaar in een open brief dat Flash geen goede performance heeft op mobiele apparaten. Narayen was het daar niet mee eens en gaf het besturingssysteem van Apple de schuld. Tijdens het D9-interview zei Narayen dat het uiteindelijk niet om technologie ging, maar om een ruzie over het businessmodel en om de controle over het platform. Adobe zal zich op meerdere platformen blijven richten, waarbij apps die met Adobe AIR zijn gemaakt makkelijk te converteren zijn naar iOS.

Volgens Adobe zijn er aan het eind van het jaar 130 miljoen telefoons waarop Flash draait. Maar interviewer Walt Mossberg reageerde daarop met de opmerking dat hij nog niet één apparaat heeft gezien, waarop Flash echt goed werkt. Hoe dan ook, Narayen is blij dat hij als een kind in een snoepwinkel wordt omringd door fabrikanten die tablets maken.

Deze apparaten zijn krachtiger dan toen we jaren geleden Photoshop op de PC uitbrachten. We gokken erop dat deze apparaten niet alleen voor consumptie worden gebruikt, maar ook productiviteit voor onze community zullen brengen.

Narayen beloofde dat Adobe alle creatieve applicaties ook op tablets zal uitbrengen. Verder denkt de topman dat net als bij smartphones, Android het uiteindelijk zal winnen van iOS. Voor het bedrijfsleven heeft hij hoge verwachtingen van HP en RIM.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juni 2011 om 16:39
Categorie
Apple

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.