wifi-wolken

WiFi Assist: iOS 9 schakelt bij zwakke Wi-Fi-netwerken zelf over naar 3G of 4G

iOS 9 bevat een nieuwe functie: WiFi Assistentie (WiFi Assist). Daarmee schakel je automatisch over naar het mobiele netwerk, als blijkt dat Wi-Fi te zwak is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

wifi-wolkenHeb jij dat ook wel eens? Je zit op een terras en maakt gebruik van een gratis Wi-Fi-netwerk, om data te sparen. Maar de snelheid is om te huilen en je denkt: “Ik ben eigenlijk sneller af op het 4G-netwerk van mijn provider.” Je schakelt Wi-Fi tijdelijk even uit, zodat je tenminste wél lekker kunt internetten.

Die moeite hoef je je nu niet meer te getroosten. iOS 9 bevat namelijk een nieuwe functie, waarmee je iPhone automatisch overschakelt naar het mobiele netwerk, zodra de kwaliteit van de Wi-Fi-verbinding te slecht is. De functie heet Wi-Fi Assist (in het Nederlands Wi-Fi Assistentie) en je kunt het handmatig in- en uitschakelen.

Wi-Fi Assistentie

wifi-assistDoor de schakelaar bij Instellingen > Mobiel netwerk om te zetten, zorg je ervoor dat je iPhone niet wanhopig verbinding probeert te maken met een slechte Wi-Fi-verbinding. Het betekent uiteraard wel, dat je sneller door je databundel heen bent. Positief is, dat de batterij van je iPhone minder snel leeg gaat, omdat er niet steeds hoeft te worden geprobeerd om verbinding met het netwerk te houden. Standaard staat Wi-Fi Assistentie ingeschakeld. Mensen met een beperkte databundel moeten dus even bekijken of ze de functie niet uit moeten schakelen om niet op extra kosten gejaagd te worden.

Op Android is een dergelijke functie, waarbij je toestel automatisch overschakelt bij slecht Wi-Fi-bereik, al aanwezig. Als Wi-Fi Assistentie is ingeschakeld, zal de iPhone niet meer eindeloos proberen om verbinding te maken of een bestaande (slechte) verbinding in stand te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 13:09
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, ios 9 beta, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.