Microsoft-Translator-icon

Microsoft Translator: vertaal-app vooral handig op Apple Watch

Microsoft Translator is een nieuwe vertaal-app die best een plekje op je Apple Watch verdient. Gesproken tekst kun je in vijftig talen laten vertalen, zodat je wat beter uit je woorden komt als je op vakantie bent.

Microsoft-Translator-icon

Als je net terug bent van vakantie komt Microsoft Translator misschien een beetje laat, maar vooral als je een Apple Watch hebt mag deze handige vertaal-app niet op je iDevice ontbreken.


De vertaal-app is te vergelijken met Google Translate (zonder de camera-integratie), en ondersteunt vijftig talen (waaronder het Nederlands). Door op je iPhone of Apple Watch een zin in te spreken, kun je hem laten vertalen naar de taal die je daarvoor geselecteerd hebt.

Translator-taallijst Translator-vertalen

iPhone leest je vertaling ook voor

Het voordeel van de iPhone-app is dat je de zin na het vertalen ook voor kunt laten lezen door je iPhone, zodat je niet in de knoop raakt met het uitspreken van de zin. Op je Apple Watch gaat dit niet, al kun je de tekst wel vergroot weergeven zodat de ander het gemakkelijk kan lezen. Ook kun je op je iPhone ervoor kiezen om tekst in te typen in plaats van in te spreken.

Het handige aan de Watch-app is dat je je iPhone helemaal niet nodig hebt om een taal te selecteren, in te spreken en het resultaat te bekijken. Door stevig op het scherm te drukken verschijnt de lijst met 50 talen in beeld, de taal die je zelf spreekt herkent Microsoft Translator automatisch.

Translator-iPhone Translator-iPhone-app

Vertalingen opslaan

Daarnaast is het mogelijk om een vertaling vast te zetten door op de punaise te tikken. Handig als je de weg naar het station zoekt in het buitenland, en je niet op iedere straathoek die zin opnieuw wilt laten vertalen.

Tijdens een korte test van de app blijkt dat Translator niet alle zinnen correct vertaalt, wat waarschijnlijk een direct verband heeft met de tegenvallende recensies die de app krijgt in de App Store. Meerdere malen werd echter wel de juiste zin in een andere taal op het scherm getoverd.

Microsoft Translator is zowel voor iOS als Android gratis te downloaden en past goed in het rijtje met Watch-apps van het bedrijf. Gisteren maakte Microsoft Outlook nog beschikbaar voor de Apple Watch en ook Wunderlist is nu een stuk bruikbaarder geworden op de smartwatch van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.