iOS 5 staat meerdere downloads tegelijk toe

Apps updaten en installeren kan vanaf firmware iOS 5 met meerdere applicaties tegelijk. Dat is een handige nieuwe feature als je draadloos synchroniseren geactiveerd hebt.

Meerdere-apps-tegelijk-updaten-onder-iOS-5Als je de App Store opent en meerdere apps van een update wilt voorzien, kan dat vanaf iOS 5 gelijktijdig. Klik op de ‘Update alles’-knop en alle updates worden meteen, naast elkaar gedownload. Tot en met de huidige iOS 4.3.3 worden apps nog één voor één bijgewerkt. De functie werkt zowel als je verbonden bent met een 3G-netwerk of Wi-Fi. Dat hebben betatesters van de nieuwe firmware ontdekt en doorgesluisd aan ApplenApps. Als je verbonden bent met een 3G-netwerk, blijft de limiet van maximaal 20 mb per app echter staan.


Het gelijktijdig kunnen downloaden van applicaties lijkt ook erg handig voor de draadloze synchronisatie tussen verschillende iOS-systemen, een andere functie van iOS 5. Stel: je installeert drie nieuwe, universele apps op de iPhone. De volgende keer dat je de iPad aanzet worden die automatisch en dus gelijktijdig gedownload. Het gelijktijdige downloaden kan ook als je applicaties voor de eerste keer installeert op een apparaat.

De mogelijkheden om applicaties te updaten met een 3G-netwerk worden aanzienlijk groter. Apple kondigde op de WWDC aan dat app-updates nu niet meer de volledige applicatie bijwerken, maar alleen hetgeen wat er veranderd is. Dat kan update-downloads aanzienlijk kleiner maken.

iOS 5 zal, inmiddels welbekend, rond september dit jaar verschijnen, al dan niet vergezeld door een nieuwe iPhone.

Via ApplenApps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.