iOS 4 bevat verborgen video-upload voor Facebook

iOS 4 bevat in de code een verborgen optie om video's te uploaden naar Facebook. De video's hebben een maximale framerate van 30 fps en zijn maximaal 480 pixels hoog of breed.

facebook iphoneiOS 4 blijkt een verborgen optie te hebben voor het uploaden van video’s naar Facebook. Op iPhones waarop iOS 4 is geïnstalleerd is de optie nog niet te zien; alleen wanneer je in de code duikt blijkt er melding te worden gemaakt van video’s met een maximale hoogte en/of breedte van 480 pixels. De video’s worden met een maximale framerate van 30 fps naar Facebook gestuurd. Vervolgens kun je de video’s op elke iPhone of ander iApparaat afspelen, want Facebook toont de video’s in HTML5. Eind april kondigde Facebook aan dat ze Flash hadden ingeruild voor HTML5; oudere clips zijn nog wel alleen in Flash beschikbaar.

video exportZodra je straks met iOS 4 video’s gaat uploaden zullen ze gewoon afspeelbaar zijn, zowel op mobiele apparaten van Apple zelf als op Android-smartphones (die nog maar gedeeltelijk ondersteuning voor Flash hebben). Hiernaast zie je de huidige upload- en exportmogelijkheden voor video’s die je op de iPhone hebt gemaakt. Naast de opties ‘Send to MobileMe’ en ‘Send to YouTube’ komt er nog een extra optie ‘Send to Facebook’ bij.

Apple heeft de upload-mogelijkheid naar Facebook nog niet aangekondigd. Wel bleek begin april dat Apple betere integratie met Facebook had gepland. Bij het instellen van mailaccount is straks een optie Facebook te zien, waarmee je contacten, afspraken en eventueel andere content tussen iPhone en je Facebook-accounts kan synchroniseren. Zo zou je Facebook-events in je agenda kunnen zetten, of contactgegevens van je Facebook-vrienden kunnen inlezen.

ios4-facebook video

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2010, 22:39
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, flash, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.