16 of 32 GB iPhone 4? Foto’s en video’s geven de doorslag

Als je twijfelt tussen een iPhone 4 met 16 of 32GB opslagruimte geeft de grootte van video's misschien de doorslag. De video's nemen veel ruimte in beslag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

foto videoAls je twijfelt of je een 16GB of 32GB iPhone 4 zult kopen, geeft de grootte van foto’s en video’s wellicht de doorslag. Bij de iPhone 3GS maak je foto’s met een 3 megapixel camera. Dat levert foto’s op met een omvang van ongeveer 1,3 MB. In de iPhone 4 is een 5 megapixel camera aanwezig, die foto’s met een omvang van zo’n 2,7 MB oplevert. De website When Will Apple rekende het verder door en concludeerde dat als je 500 foto’s maakt er niet veel reden tot paniek is. Bij de iPhone 3GS en 4 is het verschil in benodigde opslagruimte maar 260 MB. Voor mensen die veel foto’s maken is een 32 GB iPhone dus niet zo nodig. Bij video’s ligt de situatie echter anders.

Op de iPhone 3GS waren de video’s in VGA-kwaliteit, dus 640 x 480 pixels. De video aan de voorzijde van de iPhone 4 levert dezelfde resolutie, maar de 720p camera aan de achterzijde filmt in een resolutie van 1280 x 720 pixels. Maak je 50 filmpjes van 5 minuten per stuk, dan heb je daarvoor op de iPhone 3GS per minuut 39 MB nodig, dus in totaal 9,66 GB opslagruimte. Bij de iPhone 4 heb je echter 118 MB opslagruimte per minuut nodig, dus in totaal 28,9 GB opslagruimte.

Uit de berekeningen wordt wel duidelijk dat de 16 GB iPhone 4 tekort schiet voor mensen die veel video’s willen maken. Toch hoeft dat geen ramp te zijn: je kunt de video’s uploaden naar YouTube (of Facebook) en daarna uit je camerarol wissen.

Ben je het niet eens met de berekeningen? Bij When Will Apple staat uitgelegd hoe ze het hebben berekend en welke nuanceringen je erbij kunt maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2010, 11:12
Categorie Providers
Onderwerpen online opslag, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.