Beeldscherm iPhone 4: tel de pixels

Een foto met extreem hoge resolutie laat de microscopisch kleine pixels in het Retina Display van de iPhone 4 zien. LCD technologie, zoals in de iPhone 4 is nog marktleider. Maar AMOLED gaat dankzij Google terreinwinst boeken.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

RetinaDisplayphotoSinds de introductie van de iPhone 4 is er behoorlijk wat ophef over het Retina Display. Is het scherm echt zoveel beter, zoals Apple beweert? En heeft het beeldscherm van de iPhone 4 echt meer pixels dan het menselijk oog kan waarnemen? Techblogger Robert Scoble heeft een foto gemaakt die je laat zien hoe scherp het beeldscherm van de iPhone 4 is.

De foto is gemaakt in een extreem hoge resolutie en toont hoe microscopisch klein de pixels van het beeldscherm zijn. Het is zelfs met deze foto al vrij lastig om de pixels te onderscheiden. Helaas is er geen soortgelijke foto van een AMOLED-scherm, zodat de vraag welke technologie beter is nog wel even zal blijven bestaan. De foto is hieronder afgebeeld (aanklikken voor grotere versie).

iPhone-4-screen-pixels

iSuppli bericht dat op dit moment de LCD-technologie de beeldschermmarkt domineert. In de iPhone 4 is de LCD-IPS-technologie gebruikt. In 2009 zijn er 1,6 miljard telefoons met een LCD-scherm verscheept, tegenover 20,5 miljoen AMOLED-schermen. De verwachting is dat dit aantal dit jaar wel wat dichter bij elkaar zal gaan liggen, want iSuppli denkt dat Apple en Google elkaar ook op dit vlak gaan beconcurreren. Dit wordt gedacht omdat de Google Nexus One voorzien is van een AMOLED-scherm en als showcase voor andere Android-toestellen dient. Het apparaat zou de weg moeten banen voor andere Android-telefoons. Zo hebben bijvoorbeeld de HTC Legend en de HTC Desire beide een zelfde soort scherm. De analisten bij iSuppli denken dat de AMOLED-technologie in de toekomst in veel meer schermen van Android-smartphones te vinden zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2010, 23:50
Categorie iDevices
Onderwerpen android, iPhone 4, retinascherm, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.