iOS 14 toestellen

Gerucht: ‘iOS 14 komt naar alle huidige iPhones met iOS 13’

Maar sommige iPads vallen af

iOS 14 zal volgens een nieuw gerucht op dezelfde iPhones te installeren zijn die nu op iOS 13 draaien. Dat houdt in dat ook de iPhone SE nog een update krijgt. Maar bij iPadOS gaat Apple flink snijden... als het gerucht klopt.

De Franse website iPhonesoft attendeerde ons op een gerucht, waarvan de bron onduidelijk is. Ze beweren dat dit jaar alle iPhones met iOS 13 nog een update krijgen. Bij de iPads zullen de volgende modellen afvallen: de iPad mini 4 uit 2015 en de iPad Air 2 uit oktober 2014. Deze twee tablets zijn nog voorzien van A8- en A8X-chips. Of het allemaal klopt is nog de vraag. Vorig jaar beweerde dezelfde website dat de iPhone SE zou afvallen, maar dat gebeurde niet. Wel voorspelde de site dat de iPhone 5s en iPhone 6 geen update meer zouden krijgen.

In de praktijk betekent het dat de volgende toestellen een update naar iOS 14 zouden krijgen, volgens dit gerucht:

Verder zullen alle nieuwe toestellen die dit jaar nog worden geïntroduceerd standaard te updaten zijn naar iOS 14, of al standaard op deze versie draaien. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanstaande iPhone SE 2 en de iPhone 12-serie.

iOS 14 toestellen

Bij de iPad krijgen de volgende modellen vermoedelijk een update:

 • 12,9-inch iPad Pro
 • 11-inch iPad Pro
 • 10,5-inch iPad Pro
 • 9,7-inch iPad Pro
 • iPad (7e generatie)
 • iPad (6e generatie)
 • iPad (5e generatie)
 • iPad mini (5e generatie)
 • iPad Air (3e generatie)

Voor Apple zelf zou het ook gunstig zijn om toestellen zoveel mogelijk nog een update te geven, zodat je gebruik kunt maken van allerlei betaaldiensten zoals Apple Arcade en Apple TV+. Meer over iOS 14 lees je in onze round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2020, 20:05
Bron Bron iPhonesoft.fr
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 13, iOS 14
Software iOS 13, iOS 14

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die sinds september 2019 te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.