Beditations

De Beditations-app laat je mediterend wakker worden

Wie kijkt er - vooral op maandagochtenden - niet met angst en beven uit naar het moment dat de wekker gaat? De app Beditations zet het idee van de wekker op z’n kop en is erop gericht om je rustig uit je slaap te halen.

Wekkers zijn niet alleen vervelend, maar ook slecht voor je. Onderzoek laat zien dat mensen er gestrest wakker van worden en dat is nooit goed. Daar kan je iets aan doen door bijvoorbeeld een wake-up light te nemen of door het anders aan te pakken met een app. Eén van die apps is Beditations.

Beditations: mediterend wakker worden

De app Beditations is erop gericht om je rustig aan wakker te laten worden. Op de eerste plaats probeert deze je een goede nachtrust te geven. Voldoende uren slapen is goed voor lichaam en geest, stellen de ontwikkelaars. Daarom helpt de app je eraan te herinneren wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Maar iedereen kent het probleem van te vroeg naar bed gaan wel.

Je kan soms uren wakker liggen en dan had je bijna net zo goed langer op kunnen blijven. Ook daar heeft de app een oplossing voor. Beditations probeert je op de tweede plaats namelijk te helpen met in slaap vallen. Dat doet de app, zoals de naam al suggereert, met meditatie. Voordat je gaat slapen, krijg je rustgevende muziek te horen en kan je mediteren om je gedachten op een rij te zetten.

Maar Beditations doet meer dan alleen je helpen in slaap te vallen. Het gaat immers om een wekker-app. In de ochtend maakt de app je op een geschikt moment wakker met rustgevende muziek. Dat moment wordt gekozen aan de hand van de slaapcyclus. Ook begin je de ochtend met een meditatiesessie, zodat je “rustig uit je slaap gehaald wordt”.

De basisfuncties van Beditations zijn gratis te gebruiken. Daaronder vallen slechts een paar meditatiesessies. Voor 4,49 euro per maand krijg je de beschikking over alle mogelijke sessies.

Wil je meer doen om je slaap te verbeteren, aan je stress te werken of om tijdig wakker te worden? Kijk dan eens naar deze artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2018, 13:43
Categorie Apps
Onderwerpen meditatie, wekker
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.